Λόρδος: Μαζί θα χτίσουμε την Αμμόχωστο του 21ου αιώνα

Με τη βοήθεια όλων θα συνθέσουμε ένα Δήμο και θα ενδυναμώσουμε τις λειτουργίες του, κτίζοντας την Αμμόχωστο του 21ου αιώνα, ανέφερε χθες σε διάσκεψη Τύπου ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Αμμοχώστου Ανδρέας Λόρδος.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι σε διάσκεψη Τύπου, ο κ. Λόρδος είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί «φαίνεται ότι εργάζονται

σοβαρά και αποτελεσματικά» για λύση του Κυπριακού και πρόσθεσε πως «όλοι όσοι αποζητούν τη λύση με συναίνεση και φιλία, θα χρειαστεί να τους στηρίξουν στις δύσκολες αυτές διαπραγματεύσεις. Τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη μπορεί να δώσει μια συνεργασία μεταξύ των ενωμένων μεταξύ τους Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων».

Πρόσθεσε ότι «επιδιώκει, με τη βοήθεια όλων, να συνθέσει σταδιακά έναν πλήρη Δήμο και να ενδυναμώσει τις λειτουργίες του, κτίζοντας ταυτόχρονα την Αμμόχωστο του 21ου αιώνα. Η αποστολή όλων μας, πρέπει να είναι να ξεπεράσουμε τα όσα σπουδαία έχουν επιτύχει έως τώρα οι κάτοικοι της Αμμοχώστου διαμέσου των αιώνων», είπε και σημείωσε πως «αυτό είναι έργο ζωών και μπορεί να αρχίσει να υλοποιείται με αξιώσεις, μόλις επιτύχουμε να κτίσουμε θεμέλια συνεργασίας».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, ο κ. Λόρδος «έχει αποδείξει διαχρονικά ότι μπορεί να σεβαστεί τα δικαιώματα όλων και ότι εκ φύσεως επιδιώκει τη συνεργασία. Εάν οι συμφωνίες καταλήξουν θετικά, το έργο της αναδόμησης θα είναι μοναδικό σε πρόκληση και πολυπλοκότητα και απαιτεί ικανότητες τις οποίες θεωρεί ότι διαθέτει. Εάν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν, η διατήρηση του ακμαίου ηθικού των Βαρωσιωτών και η διατήρηση μιας καθαρής και αδιάκοπης πορείας θα αποτελέσουν εξίσου μεγάλη πρόκληση».

Ο Ανδρέας Λόρδος «υπόσχεται να σηκώσει επάξια τις ανησυχίες και τις προσδοκίες όλων, σεβόμενος όλες τις απόψεις και επιδιώκοντας με μόχθο τον διάλογο και την κοινή δράση, τόσο πριν όσο και μετά την επιστροφή. Είναι έτοιμος να συνεργαστεί στενά με τις πολλές πρωτοβουλίες και ομάδες εθελοντών που υπάρχουν, καθώς και με κάθε πολίτη που ωθείται από ανθρωπιά και από αγάπη για την πόλη του».

Αφού αναφέρει ότι «το διακύβευμα είναι μεγάλο και ο κάθε ένας θα πρέπει να σταθεί επάξια μπροστά του», ο υποψήφιος Δήμαρχος καλεί «όλους να εργαστούμε μαζί". Επίσης, ζητά να προκριθεί η υποψηφιότητά του "με την προσδοκία, μέσα από στενή και αδιάκοπη συνεργασία, να ευτυχίσουν, να κερδίσουν την επιστροφή και να ξανακτίσουν σταδιακά την πόλη και τη ζωή όλων των Αμμοχωστιανών».

Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται και οι προτάσεις πολιτικής και δράστης για την Αμμόχωστο του υποψηφίου Δημάρχου, μεταξύ των οποίων είναι η άμεση έναρξη μελέτης σχεδίου επιστροφής και επανεγκατάστασης από ειδική ομάδα του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημιουργία Συμβουλίου επανεγκατάστασης και η συνεργασία με αρμόδια Υπουργεία, κρατικά τμήματα και τον ΟΗΕ.

Επίσης, προνοεί συντονισμένο κοινό σχέδιο επανεγκατάστασης των Ε/κ κατοίκων της Αμμοχώστου και δημιουργία κοινών συντονιστικών υπηρεσιών και συνεργασία με την ΑΗΚ, το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας, το Συμβούλιο Αποχετεύσεων, το τμήμα Δημοσίων Έργων, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όλες τις εταιρείας τηλεπικοινωνιών για επανέναρξη παροχής των υπηρεσιών τους κατά ενορία.

Ακόμα, προνοεί ειδική συνεργασία με τον ΟΗΕ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δημοσίων Έργων για καθαρισμό της πόλης και επισκευή των κύριων δρόμων, επιβεβαίωση της ασφάλειας των κατοίκων από νάρκες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες παγίδες, και δημιουργία Δημοτικής Μονάδας Άμεσης Δράσης (ΔΜΑΔ) για άμεσες παρεμβάσεις σε δρόμους, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια και παροχή άμεσης βοήθειας στους χρήστες τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα