Βραβείο Politico o Ακιντζί-"Γεφυροποιός" ένεκα αποχετευτικού

«Bridge Builder» χαρακτηρίζει το Politico τον Μουσταφά Ακιντζί. Ο Τ/κ ηγέτης πήρε το βραβείο από το διεθνούς φήμης περιοδικό σε τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στις Βρυξέλλες.

Ο Ακιντζί είναι γεφυροποιός, σύμφωνα με το Politico, γιατί ως δήμαρχος της κατεχόμενης Λευκωσίας στα τέλη της δεκαετίας του 1970, βοήθησε να συνδεθεί η πρωτεύουσα με ένα ενιαίο αποχετευτικό σύστημα σε συνεργασία. Σημειώνεται εδώ ότι η κίνηση αυτή έγινε σε συνεργασία με τον τότε Δήμαρχο Λευκωσίας, Λέλλο Δημητριάδη.

Σημειώνεται

ότι στη λίστα με τους 28 του Politico, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στην 7η θέση.

Δείτε εδώ: «Έφαγε» τον Χάρη ο Ακιντζί

Σήμερα, όπως συμπληρώνεται, ως ηγέτης της Τ/κ κοινότητας, προσπαθεί να επανενώσει το νησί. Όπως αναφέρει το άρθρο, ο Ακιντζί εκλέγηκε στην «προεδρία» το 2015 με την υπόσχεση να αναβιώσει τις συνομιλίες για το Κυπριακό. Είχε την τύχη συμπληρώνει το άρθρο, να έχει έναν πρόθυμο συνεργάτη στην προσπάθεια αυτή, το Νίκο Αναστασιάδη.

Οι δυο άνδρες μεγάλης ηλικίας όπως τους χαρακτηρίζει το Politico, έχουν πλέον τον πλήρη έλεγχο των διαπραγματεύσεων. Αναφέρει ότι τελική συμφωνία στις διαπραγματεύσεις θα μπορούσε να τεθεί σε ψηφοφορία το 2017 εάν επιλυθούν και τα πιο ευαίσθητα ζητήματα, όπως σημειώνεται.

Στο άρθρο αναφέρεται και το ναυάγιο του Μοντ Πελεράν. Αναφέρει ακόμη ότι μια ενδεχόμενη θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις εναπόκειται στην ικανότητα του Προέδρου Αναστασιάδη να πείσει τους ψηφοφόρους που μεγάλωσαν σε μια διαιρεμένη πατρίδα.

Το άρθρο, επισημαίνει ακόμη ότι και οι δυο άνδρες γεννήθηκαν στην Λεμεσό.

Keywords
Τυχαία Θέματα