Λιλλήκας:Καλεί ΥΠΟΙΚ σε διαβούλευση με τις συντεχνίες για ΔΥ

Σε διαβούλευση με της συντεχνίες των εργαζομένων στη δημόσια υπηρεσίας, επί των κατατεθέντων νομοσχεδίων για μεταρρύθμιση της δημοσίας υπηρεσίας, κάλεσε τον Υπουργό Οικονομικών ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου.

Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων επί των νομοσχεδίων που κατέθεσε η Κυβέρνηση για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας.

Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε ευαρέσκεια επειδή όπως είπε

η Συντεχνία αντιμετωπίζει τη μεταρρύθμιση ως μία αναγκαιότητα και την αντικρίζει έξω από τα στενά συνδικαλιστικά πλαίσια εισάγοντας του όρους του γενικότερου καλού της δημόσιας υπηρεσίας και των πολιτών.

Ανέφερε ότι η Συντεχνία έχει υποβάλει πολύ σοβαρές παρατηρήσεις επί των νομοσχεδίων που αφορούν τη λειτουργικότητα τη δημόσιας υπηρεσίας μετά τη μεταρρύθμιση αν γίνει με βάση τα νομοσχέδια που κατατέθηκαν.

Πρόσθεσε πως η Συντεχνία έχει ετοιμάσει και εισηγήσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από τη δημόσια υπηρεσία και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας

.

Ως Συμμαχία Πολιτών είχαμε καταθέσει από την αρχή τη θέση ότι το κράτος χρειάζεται εκσυγχρονισμό, αλλά ο εκσυγχρονισμός θα πρέπει πρώτα να στοχεύει στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του κράτους και στην επικράτηση της διαφάνειας σε όλες τις διαδικασίες των προσλήψεων και των προαγωγών, είπε ο κ. Λιλλήκας διευκρινίζοντας ότι η Συμμαχία θα τοποθετηθεί με αυτά τα κριτήρια επί των νομοσχεδίων που κατέθεσε η Κυβέρνηση.

Ο κ. Λιλλήκας καυτηρίασε το γεγονός ότι η Κυβέρνηση προχώρησε στην κατάθεση των νομοσχεδίων χωρίς να προβεί σε διαβούλευση με όλες τις συντεχνίες των δημοσίων υπαλλήλων, προσθέτοντας ότι η διαβούλευση αποτελεί ηθική υποχρέωση έναντι των δημοσίων υπαλλήλων και πρώτο στοιχείο εκσυγχρονισμού αν θέλουμε να εκσυγχρονίσουμε το κράτος.

Στη συνέχεια κάλεσε τον Υπουργό Οικονομικών όπως έστω και τώρα να εισέλθει σε διαβούλευση με τις συντεχνίες που υπάρχουν στη δημόσια υπηρεσία, προσθέτοντας ότι μόνο μέσα από το διάλογο μπορεί να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο Πρόεδρος της Συντεχνίας Γιώργος Χωρατάς διατύπωσε ικανοποίηση για το γεγονός υπάρχει απόλυτη συμφωνία θέσεων Συμμαχίας Πολιτών και Συντεχνίας και εξέφρασε την ελπίδα ότι με τη συνεργασία της Συμμαχίας Πολιτών θα καταστεί δυνατή η τροποποίηση των νομοσχεδίων σε επίπεδο Βουλής.

Ο κ. Χωρατάς εξέφρασε την ετοιμότητα της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου να εργαστεί ακούραστα για τη βελτίωση της δημόσιας υπηρεσίας, επειδή όπως ανέφερε “εμείς είμαστε, μέσα στη δημόσια υπηρεσία, τη ζούμε καθημερινά και ξέρουμε τις αδυναμίες της και τις απεριόριστες δυνατότητες που έχει και μπορεί να αξιοποιήσει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα