Τζόκοβιτς: «Δουλεύω καθημερινά για να γίνω καλύτερος»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι από χθες ο μοναδικός τενίστας που κατακτά έξι τίτλους σε «Masters» τουρνουά, μέσα σ' ένα χρόνο, μετά τη νίκη του με 6-2 και 6-4, επί του Άντι Μάρεϊ, στον τελικό του «Paris Masters». Aυτός είναι ο 4ος τίτλος του Σέρβου σούπερ σταρ και Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη στη διοργάνωση του Παρισιού, στο Μπερσί, κάτι που επίσης κανείς δεν έχει καταφέρει, ενώ οι τρεις τελευταίοι είναι διαδοχικοί.

Συγκεκριμένα, ο Τζόκοβιτς αναδείχτηκε νικητής φέτος στα εξής 6 Masters: Ιντιαν Γουέλς,

Μαϊάμι, Μόντε Κάρλο, Ρώμη, Σαγκάη και Παρίσι. Ο «Νόλε», που κατέκτησε φέτος τα 3 από τα 4 Grand Slam (Aυστραλιανό Open, Wimbledon και US Open), δήλωσε στους δημοσιογράφους πως δεν επαναπαύεται και δουλεύει σκληρά κάθε μέρα γιατί θέλει να γίνει ακόμη καλύτερος:

«Εκτός από αθλητής, είμαι παντρεμένος άνδρας και πατέρας. Νομίζω πως έχω μια καλή ισορροπία και ηρεμία στην προσωπική μου ζωή, η οποία αντανακλάται και στην επαγγελματική μου ζωή. Έχω αυτή την επιθυμία να βγάζω το καλύτερο από τον εαυτό μου. Αυτό λειτουργεί για μένα. Προφανώς ο καθένας μας είναι διαφορετικός. Ακόμα θέλω να βελτιωθώ, να γίνω καλύτερος», τόνισε ο Τζόκοβιτς και συμπλήρωσε:

«Κανείς δεν μπορεί να είναι τέλειος, αλλά αν παλεύεις για την τελειότητα, μπορείς να φτάσεις σε ένα ικανοποιητικό στάδιο. Δουλεύω κάθε μέρα με ένα σκοπό. Απολαμβάνω να αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο και όσο είμαι σε θέση οδηγού, έχω ένα καλό κίνητρο για να συνεχίζω να παίζω.» Τις επόμενες μέρες ο Σέρβος θα ξεκουραστεί, αλλά σύντομα θα επιστρέψει στις προπονήσεις και σε μια εβδομάδα θα αγωνιστεί στην O2 Arena του Λονδίνου, για το ATP World Tour Finals. Εκεί θα επιχειρήσει να κερδίσει τον 4ο διαδοχικό του τίτλο και 5ο συνολικά.

«Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω και τώρα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να αλλάξω κάτι. Είναι το τελευταίο τουρνουά της χρονιάς, ένα πολύ μεγάλο τουρνουά, στο οποίο τα έχω πάει καλά στο παρελθόν. Ελπίζω πως θα μπορέσω να επαναλάβω τις επιτυχίες των προηγούμενων ετών», κατέληξε ο Σέρβος πρωταθλητής.

Keywords
Τυχαία Θέματα