Λιλλήκας: Τις εκλογές κερδίζει ο λαός όχι οι δημοσκοπήσεις

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε χθες βράδυ στην πολιτική συγκέντρωση του Υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργου Λιλλήκα στο Occhio στη Λευκωσία.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Επικεφαλής του Εκλογικού Επιτελείου Λευκωσίας κ. Γιώργος Αχιλλέως.

Ακολουθεί αυτούσια η σύνοψη της ομιλίας του Γιώργου Λιλλήκα:

Τις εκλογές τις κερδίζει ο λαός και οι πολίτες όχι τα κόμματα και οι δημοσκοπήσεις

Αυτά που μας ενώνουν δεν είναι τίποτα άλλο από την τύχη της πατρίδας μας, από το μέλλον των παιδιών μας και το όνειρο

να έχουμε μια ελεύθερη Κύπρο, παραμερίζοντας τα μικρά που μας χωρίζουν. Αυτά τα μικρά που διάφοροι συστηματικά καλλιεργούν για να διχάζουν το λαό μας και να μετρούν κομματικά ποσοστά.

Σε αυτόν τον ωραίο αγώνα σας καλωσορίζω και σήμερα. Τον αγώνα για να αλλάξουμε το κατεστημένο, το σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς. Σε εμάς έπεσε ο κλήρος να βγάλουμε την Κύπρο από το βάλτο, να επαναφέρουμε το ήθος και να κάνουμε την κάθαρση.

Τις εκλογές τις κερδίζει ο λαός και οι πολίτες όχι τα κόμματα και οι δημοσκοπήσεις.

Στο Κυπριακό η πολιτική των μονομερών υποχωρήσεων του Νίκου Αναστασιάδη που στηρίχτηκε στις ηγεσίες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ χρεοκόπησε. Η ΔΔΟ είναι ένα συνταγματικό τερατούργημα που οδηγεί στο άδικο, που διευρύνει τα δεδομένα της εισβολής και της κατοχής και καταλύει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Συνέχιση των συνομιλιών από εκεί που σταμάτησαν θα οδηγήσει είτε σε τουρκική λύση είτε σε αδιέξοδο που θα είναι η ταφόπλακα του Κυπριακού.

Δεν αντέχει η Κύπρος από επανάληψη των ίδιων λαθών, ούτε για να αποκτήσουν κάποιοι άπειροι πολιτικοί εμπειρίες πάνω στην εθνική μας υπόθεση.

Υπάρχει ένα θλιβερό κατάντημα που δεν μας τιμά σαν λαό. Να ακούω τρείς υποψηφίους τον Νίκο Αναστασιάδη, τον Σταύρο Μαλά, τον Νικόλα Παπαδόπουλο να καλούν τον λαό να δεχτεί μια άδική λύση, παραγνωρίζοντας ότι μια άδικη λύση είναι εκ φύσεως θνησιγενής.

Είναι ντροπή να ζητάμε από τον Κυπριακό Ελληνισμό να αγωνιστούμε με «λάβαρο» το άδικο. Δεν έχουμε δικαίωμα να διαγράψουμε την ιστορία. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας και θα τα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους.

Θέλουμε λύση που να ελευθερώνει την Κύπρο και όχι να γίνεται όμηρος της Τουρκίας.

Μιλούν για ρεαλισμό όσοι μιλούσαν για τον Ερντογάν ως δημοκράτη και μεταρρυθμιστή.

Η καλύτερη ασπίδα μας είναι η Κυπριακή Δημοκρατία. Θα την υπερασπιστούμε μέχρι τέλους.

Με κανένα τρόπο δεν θα δεχτούμε να ακρωτηριαστούν τα δικαιώματα των Ε/κ για χάριν της όποιας λύσης.

Καταθέσαμε άμεσα να γίνει ένα δημοκρατικό δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο Κυπριακός Ελληνισμός την λύση που θέλει. Κάποιοι φοβούνται ότι ο λαός θα απορρίψει την ΔΔΟ και τις μονομερείς υποχωρήσεις. Αυτό απαιτεί η δημοκρατία και το καλό της εθνικής μας υπόθεση.

Η πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη χρεοκόπησε και στην Οικονομία μαζί με την ηγεσία του ΔΗΚΟ. Ασφαλώς ευθύνεται και η Κυβέρνηση Χριστόφια. Δεν έχουν ευθύνες όσοι συγκυβέρνησαν μαζί τους;

Ευθύνονται και οι τρεις. Μαζί κάλεσαν την Τρόικα και αποτελούν μέρος του προβλήματος και συνεπώς δεν μπορούν να είναι μέρος της λύσης του προβλήματος. Με το κούρεμα των καταθέσεων «κούρεψαν» το μέλλον και την αξιοπρέπεια του λαού μας.

Επέλεξαν την χειρότερή επιλογή και σήμερα θέλουν να παρουσιάζονται ως ευαίσθητοι. Σε 40 μέρες θέλουν να λύσουν τα προβλήματα που δημιούργησαν εδώ και 5 χρόνια.

Στο χέρι μας είναι να κάνουμε την αλλαγή. Μακριά από εκστρατείες «χλιδής» καταθέσαμε σωρεία προτάσεων που μπορούν να δώσουν άμεσες λύσεις χωρίς επιβάρυνση του Κράτους στην ποιότητα ζωής της μικρομεσαίας τάξης.

Ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Νικόλας Παπαδόπουλος κούρεψαν τις καταθέσεις και την ελπίδα του λαού μας. Εμείς θα κουρέψουμε τα δάνεια των πολιτών προς τις τράπεζες.

Ήρθε η ώρα να αναπτύξουμε ένα νέο κοινωνικό/οικονομικό μοντέλο υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης και ευημερίας των πολιτών με προώθησή της τεχνολογίας, της εργατικότητας, της αξιοκρατίας δημιουργώντας την «ευφυή» Κύπρο.

Ο λαός πρέπει να έχει εξουσία ελέγχου στα χέρια του σε μια σύγχρονη δημοκρατία.

Θέλουμε οι ευάλωτες ομάδες να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή και να αποκατασταθεί η μεσαία τάξη που θα καταργεί το μεγάλο χάσμα μεταξύ πλουσίων-φτωχών.

Διαθέτουμε την κοινωνική ευαισθησία.

Μας έμειναν λιγότερο από 40 μέρες. Μην αφήνετε τις δημοσκοπήσεις να σας αποκαρδιώνουν. Όλες έχουν χρεοκοπήσει όταν το 90% τις απαξιώνει.

Η σιωπηρή τεράστια πλειοψηφία είναι που θα εκλέξει Πρόεδρο, οι πολίτες και όχι οι κομματικοί στρατοί.

Αποδείξαμε την αξιοπιστία μας και το ενδιαφέρον μας για τους Κύπριους πολίτες.

Είμαστε καθαροί και μακριά από το κατεστημένο και την διαπλοκή.

Το όραμα μου είναι να εκπληρώσουμε στο ακέραιο το κοινωνικό μας χρέος απέναντι στην πατρίδα μας, την Νέα Γενιά, στα παιδία μας και στο μέλλον. Όταν τους παραδώσουμε μίαν ελεύθερη Κύπρο, ένα καλύτερο κράτος αξιοκρατίας, κοινωνικής πολιτικής και μίαν οικονομία προοπτικής εργασίας , μια πολιτική ζωή με ήθος και δημοκρατία. Μόνο τότε θα μπορούμε να κοιτάξουμε τα παιδία μας στα μάτια.

Μια Κύπρο που να είναι περήφανη!

Keywords
Τυχαία Θέματα