Λιλλήκας: Σωστό το αίτημα για αναστολή σχεδίου διορισμών

Δικαιολογημένο θεωρεί ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας το αίτημα της ΠΟΕΔ για αναστολή, τουλάχιστον για ένα χρόνο, της εφαρμογής του νέου σχεδίου διορισμών.

Το θέμα συζητήθηκε την Τρίτη σε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΕΔ με τον κ. Λιλλήκα, στα γραφεία του κόμματος.
Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ Χριστόφορος Θεοφάνους δήλωσε ότι στόχος της συνάντησης ήταν να αναδειχθούν για μια ακόμη φορά τα προβλήματα που θα προκύψουν με την εφαρμογή του νέου σχεδίου διορισμών.

“Για ακόμη μια φορά επαναλάβαμε το αίτημα της οργάνωσης για αναστολή της εφαρμογής του

νέου σχεδίου, τουλάχιστον για την επόμενη χρονιά. Θεωρούμε ότι αυτό το χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα το Υπουργείο Παιδείας, αλλά ταυτόχρονα να δοθεί χρόνος για να εφαρμόσει το σύστημα του αορίστου χρόνου για όλους τους συναδέλφους οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 30 μήνες υπηρεσίας”, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοφάνους, στη συνάντηση, η Συμμαχία “έχει διατυπώσει θετική εκτίμηση όσον αφορά τα προβλήματα που παραθέσαμε”.

Σε ερώτηση αν προγραμματίζονται οποιαδήποτε μέτρα, απάντησε ότι είχαν γίνει κάποιες κινητοποιήσεις το τελευταίο δεκαπενθήμερο και προς το παρόν δεν υπάρχουν μέτρα προς εξαγγελία, αλλά, διευκρίνισε, αν κριθεί αναγκαίο, το ΔΣ μπορεί να συνέλθει έκτακτα για τη λήψη οποιωνδήποτε μέτρων.

Ο κ. Λιλλήκας, στις δηλώσεις του, είπε ότι είναι γεγονός πως λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων που επέδειξε, όπως είπε, το Υπουργείο Παιδείας για την εφαρμογή της νομοθεσίας για το ενιαίο σύστημα διορισμών, έχουν παρουσιαστεί και έχουν αναδειχθεί μια σειρά από σοβαρά προβλήματα.

“Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το τι θα γίνει με τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν συμπληρώσει πάνω από τριάντα μήνες υπηρεσίας. Με βάση αποφάσεις και του εργατικού δικαστηρίου, θα πρέπει να πάρουν το καθεστώς αορίστου διαρκείας, όπως το δικαιιούνται με βάση τον νόμο και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο δημόσιο”, ανέφερε.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας είπε ότι η αλλαγή της ημερομηνίας στην οποία θα δικαιούνται να υποβάλουν το ενδιαφέρον τους για να παρακαθίσουν στις εξετάσεις δημιουργεί ένα σοβαρό πρόβλημα για τους νέους πτυχιούχους, γιατί, όπως είπε, ουσιαστικά από την ώρα που δεν θα μπορούν αυτοί που θα αποφοιτήσουν τον ερχόμενο Ιούνιο/ Ιούλιο από τα πανεπιστήμια να διεκδικήσουν, θα πρέπει να περιμένουν περίπου δύο χρόνια για να διεκδικήσουν διορισμό στο δημόσιο, μέσα από το νέο σύστημα εξετάσεων.

“Θεωρούμε ότι αυτό παραβιάζει μια βασική αρχή ίσης μεταχείρισης, αλλά και της αρχής που ήθελε η μεταρρύθμιση να ανοίξει προοπτικές για τους νέους πτυχιούχους. Αυτό ήταν ένα από τα βασικά επιχειρήματα και του Υπουργείου Παιδείας, με την αλλαγή της ημερομηνίας και φέρνοντάς την τέλος Μαΐου αντί τέλος Αυγούστου όπως προβλεπόταν αρχικά, ουσιαστικά αποκλείουμε τους απόφοιτους των Πανεπιστημίων το ερχόμενο καλοκαίρι από το να διεκδικήσουν και θα πρέπει να περιμένουν άλλα δύο χρόνια για να διεκδικήσουν, και γι' αυτό είναι δικαιολογημένο το αίτημα της ΠΟΕΔ για αναστολή τουλάχιστον για ένα χρόνο, έτσι ώστε να λυθούν αυτά τα δύο βασικά ζητήματα”, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα