Απαγωγή 4χρονης:Δακρυσμένη η Ολλανδή που ενέπλεξε ο ταξιτζής

Γρίφος για γερούς λύτες αποδεικνύεται η υπόθεση της απαγωγής της 4χρονης Μαρί Ελένης την περασμένη Πέμπτη, 27 Απριλίου, έξω από το ιδιωτικό νηπιαγωγείο όπου φοιτά, στη Δασούπολη.

Σήμερα, Τρίτη 2 Μαΐου, η Αστυνομία εξασφάλισε διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης για 49χρονη γυναίκα από την Ολλανδία, η οποία, σύμφωνα με τη μαρτυρία του ταξιτζή ο οποίος τέθηκε χθες 1η Μαΐου υπό κράτηση, ήταν το πρόσωπο που τον ενέπλεξε στην απαγωγή και τον φιλοξένησε το βράδυ

πριν την απαγωγή στο σπίτι της. Η 49χρονη διαμένει στην Κύπρο με τον γιο της και δεν έχει άλλους συγγενείς στο νησί.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, ο 5ος ύποπτος (δηλαδή ο οδηγός ταξί από τη Λεμεσό), υπέδειξε την οικία της ύποπτης, στην οποία διανυκτέρευσε το βράδυ της 26ης Απριλίου. Στην κατάθεσή του ο ύποπτος, ανέφερε επίσης ότι πήγαν σε εστιατόριο για φαγητό και η ύποπτη, χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο, αναζητούσε διευθύνσεις μέσω του GPS, ενώ ταυτόχρονα μιλούσε στο κινητό της τηλέφωνο, με άγνωστο πρόσωπο ή πρόσωπα.

Δείτε εδώ: Απαγωγή:Οκταήμερη κράτηση στην 49χρονη-Αναζητούνται άλλοι 3

Ανακρινόμενη η ύποπτη, παραδέχθηκε ότι το βράδυ της 26ης Απριλίου φιλοξένησε τον ταξιτζή και προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται. Κατά την παρουσία της στο Δικαστήριο, ξέσπασε σε κλάματα την ώρα της επιβολής του διατάγματος κράτησής της, ενώ προηγουμένως είχε υποβάλει στο Δικαστήριο ότι το μόνο που θέτει ως ένσταση είναι ο χρόνος κράτησής της, λόγω του γιου της, ο οποίος ήρθε στην Κύπρο για δουλειά και δουλεύει 12 ώρες τη μέρα και δεν ξέρει κανέναν στην Κύπρο.

Εναντίον της διερευνώνται συνολικά πέντε αδικήματα.

«It's strange to me», ανέφερε σύμφωνα με τα όσα λέχθησαν ενώπιον Δικαστηρίου η 49χρονη Ολλανδή. Επιπρόσθετα, θα ληφθούν άλλες 10 καταθέσεις από τον οικογενειακό και κοινωνικό της περίγυρο, προκειμένου να διαφανούν οι σχέσεις της με τον Νορβηγό πατέρα της Mαρί Ελένης.

Ερευνάται ακόμη το ενδεχόμενο η 49χρονη Ολλανδή να μετέβη στα κατεχόμενα προκειμένου να συναντήσει τον πατέρα του παιδιού, ο οποίος αφίχθηκε εκεί στις 18 Απριλίου.

Ο αστυνομικός ανακριτής, Δημήτρης Χρίστου, είπε στο Δικαστήριο, ότι υπάρχει μαρτυρία ότι ο οδηγός ταξί το βράδυ της 26/4/2017 όταν διανυκτέρευσε στην Λευκωσία, μετέβη μαζί με την ύποπτη σε συγκεκριμένο εστιατόριο. Εκεί η ύποπτη, χρησιμοποιώντας το ένα εκ των δύο κινητών του, αναζητούσε διευθύνσεις χρησιμοποιώντας το GPS που βρίσκεται εγκατεστημένο σε αυτό και παράλληλα μιλούσε μέσω του συγκεκριμένου τηλεφώνου, με άγνωστο ή άγνωστα πρόσωπα στα Αγγλικά.

Σημειώνεται ότι οι γονείς της ανήλικης παντρεύτηκαν τον Αύγουστο του 2012 με πολιτικό γάμο, ο οποίος τελέστηκε στην Νορβηγία και από τον γάμο τους απόκτησαν την μικρή, η οποία γεννήθηκε στην Νορβηγία. Το ζευγάρι, μετά από δική του επιλογή, δεν διέμενε μόνιμα μαζί ενώ το παιδί διέμενε μόνιμα στην Κύπρο με την μητέρα του.

Στις 9/11/2015, το Οικογενειακό Δικαστήριο Λευκωσίας κατόπιν αίτησης της μητέρας εξέδωσε προσωρινό διάταγμα το οποίο παραχωρούσε την κηδεμονία της ανήλικης, στην μητέρα της, Ελένη Ιωάννου, διάταγμα το οποίο ισχύει μέχρι σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα