Λιλλήκας: Ο ΠτΔ να δώσει τα έγγραφα των συνομιλιών

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δώσει σε όλα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, όλα τα έγγραφα των συνομιλιών, λέγοντας πως δεν πρόκειται για απόρρητα έγγραφα αφού τα γνωρίζει ήδη η τουρκική πλευρά.

Σε σημερινή δήλωσή του, ο κ. Λιλλήκας απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο, σημειώνει ότι αν επιθυμεί να διαχειριστεί το Κυπριακό με μια ή δυο κομματικές ηγεσίες ας το επισημοποιήσει και ας το πράττουν υπό το φως της ημέρας και όχι

παρασκηνιακά.

Κάλεσε τον Πρόεδρο να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο, “όχι μιας ώρας αλλά μακράς διάρκειας, του Εθνικού Συμβουλίου πριν τις θερινές του διακοπές, για να ξεκαθαρίσουν όλα αυτά τα ζητήματα”.

Επίσης ζήτησε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με ειλικρίνεια να πει τι ρόλο θέλει το Εθνικό Συμβούλιο να διαδραματίσει.

Αντί να εκπλήττεται για τις όποιες ανησυχίες εκφράζονται ή την όποια κριτική του ασκείται για τους χειρισμούς του στο Κυπριακό, είπε ο κ. Λιλλήκας, ο Πρόεδρος “καλύτερα να διερωτηθεί νηφάλια για τις αιτίες που προκαλούν αυτές τις αντιδράσεις”.

Ανέφερε ότι ο Μουσταφά Ακιντζί συστηματικά, ενημερώνει την Τουρκοκυπριακή κοινότητα μέσω του Τύπου για το τι συζητείται και τι συμφωνείται στις συνομιλίες ενώ οι Ελληνοκύπριοι “ και τα μέλη ή καλύτερα κάποια μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, ενημερωνόμαστε είτε εκ των υστέρων, είτε μερικώς. Η ενημέρωση που έχουμε δεν συνάδει με αυτά που ο κ. Ακινζτί διατείνεται. Είτε ο κ. Ακιντζί παραπληροφορεί του Τουρκοκύπριους είτε ο κ. Αναστασιάδης αποκρύβει ουσιαστικά ζητήματα από κάποια μέλη του Εθνικού Συμβουλίου”.

Κατά τον κ. Λιλλήκα, φαίνεται ότι συμφωνήθηκε όπως ενόσω βρίσκονται σε εξέλιξη οι συνομιλίες δεν θα διενεργηθούν γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και ότι έχει ικανοποιηθεί και η πλέον ακραία απαίτηση της Τουρκίας για κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα