ΑΕΚ: Το τελευταίο κομμάτι

Σε ποια γραμμή χρήζουν περαιτέρω ενίσχυσης οι Λαρνακείς, προκειμένου να είναι πλήρως καλυμμένοι κι ανταγωνιστικοί την ερχόμενη περίοδο.

Με την απόκτηση των Σάιθαρ, Ταουντούλ και τη συμπλήρωση της τριάδας των τερματοφυλάκων η ΑΕΚ έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα προς την ολοκλήρωση της μετεγγραφικής ενίσχυσής της. Ωστόσο οι «κιτρινοπράσινοι» χρειάζονται τουλάχιστον ακόμη μία προσθήκη, καθώς σ’ ένα νευραλγικό χώρο υπάρχει λειψανδρία που θα υπογραμμιστεί ήδη από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας.

Ότι ποσοτικά

οι Λαρνακείς δεν έχουν καλύψει τα κενά τους προκύπτει με απλά μαθηματικά: εννέα παίκτες αποχώρησαν (Νέγκρι, Ζ. Μυτίδης, Σίπο, Σκοπελίτης, Μασάνα, Βιεϊρά, Φροξυλιάς, Παύλου, Κολαούτι), οκτώ αποκτήθηκαν (Σάιθαρ, Ταουντούλ, Νίνου, Μαρτσίνιακ, Λαμπάν, Τετέ, Χατζηγιαννακού, Άλβες). Με μια ευθεία αντιστοίχηση προκύπτει ότι ακόμη δεν έχει αποκτηθεί διάδοχος του Μασάνα, ο οποίος «έκλεινε τρύπες» στον άξονα -τόσο στην άμυνα όσο και στη μεσαία γραμμή.

Αυτή τη φορά η μεγαλύτερη ανάγκη υπάρχει στο κέντρο, όπου για τρεις θέσεις (αμυντικός μέσος, μέσα δεξιά και μέσα αριστερά) υπάρχουν μόλις τέσσερις παίκτες (Μπόλιεβιτς, Λαμπάν, Λαρένα, Τομάς). Στο πρώτο παιχνίδι με τους Γιρονδίνους μάλιστα οι επιλογές θα είναι μειωμένες, αφού ο Λαμπάν θα λείψει λόγω τιμωρίας.

Στο β’ μισό της περασμένης περιόδου ο Τόμας Κρίστιανσεν είχε δοκιμάσει σε ρόλο εσωτερικού μέσου και τον Μοντέιρο (χρησιμοποιώντας στα άκρα τον Εγγλέζου) και δεν αποκλείεται να καταφύγει ξανά σε αυτήν τη λύση, αν προκύψει ανάγκη απέναντι στους Γάλλους. Αυτό, ωστόσο, δεν αλλάζει την ουσία, ότι δηλαδή η ΑΕΚ χρειάζεται ένα μέσο ικανό να παίξει ως «εξάρι» και ως «οκτάρι», προκειμένου εν όψει της νέας περιόδου να είναι απόλυτα καλυμμένη.

Να έχει δηλαδή και τον απαραίτητο εσωτερικό ανταγωνισμό και να υπάρχουν επαρκείς εναλλακτικές για τον προπονητή, οσάκις κάποιος από τους βασικούς μέσους είναι τιμωρημένος, τραυματίας ή εκτός φόρμας.

Keywords
Τυχαία Θέματα