Λιλλήκας: Να αποσύρει την δήλωσή για μητέρες πατρίδες ο ΠτΔ

Η Συμμαχία Πολιτών αναμένει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας “να βρει το πολιτικό θάρρος και ανάστημα να απολογηθεί και να αποσύρει την ατυχή δήλωση του” για μητέρες πατρίδες στο νησί.

“Ταυτόχρονα αναμένουμε από το ΔΗΣΥ να τοποθετηθεί με το ίδιο μέτρο και πνεύμα όπως έκανε όταν ήταν αντιπολίτευση”, είπε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών ο οποίος ανέγνωσε αυτούσια την δήλωση του τότε εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ, Χάρη Γεωργίαδη, όταν το 2010 ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε παρόμοιου περιεχομένου δήλωση.

«Ακούσαμε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, να υιοθετεί την τουρκική

επιχειρηματολογία του 1974, εξισώνοντας την Ελλάδα με τον εισβολέα και κατακτητή της Κύπρου… Είναι ένα πράγμα, να αντικρίζουμε την ιστορία με αυτοκριτική διάθεση και να καταδικάζουμε ασφαλώς το προδοτικό πραξικόπημα και είναι εντελώς διαφορετικό, ο ίδιος ο Πρόεδρος, να προβαίνει σε μια τέτοια ανήκουστη και ανιστόρητη ενέργεια που προκαλεί τα αισθήματα όχι μόνο των Ελληνοκυπρίων, αλλά και του ελληνικού λαού και προσβάλει όλους εκείνους τους Ελλαδίτες, που έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τα κυπριακά εδάφη. Οφείλει ο Πρόεδρος , να βρει το πολιτικό θάρρος και ανάστημα να απολογηθεί και να αποσύρει την ατυχή δήλωση του”.

Αυτή, είπε ο κ. Λιλλήκας, “είναι η αυτούσια τότε η δήλωση του Χάρη Γεωργιάδη όταν στις 30 Σεπτεμβρίου 2010 ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας μίλησε για τις `δυο μητέρες πατρίδες`.

“Συμφωνούμε με την τότε δήλωση του ΔΗΣΥ και αναμένουμε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να βρει το πολιτικό θάρρος και ανάστημα να απολογηθεί και να αποσύρει την ατυχή δήλωση του”, είπε ο κ. Λιλλήκας.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα