Στην Ολομέλεια το κομματικό αξίωμα σε δημόσιους υπαλλήλους

Στην Ολομέλεια οδηγείται την Πέμπτη πακέτο προτάσεων νόμου των κομμάτων ΔΗΣΥ–ΔΗΚΟ που αφορά στο δικαίωμα των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα να κατέχουν κομματικό αξίωμα, όπως δήλωσε στη Βουλή ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Σωτήρης Σαμψών.

Όπως ανέφερε ο κ. Σαμψών στις δηλώσεις του η Επιτροπή Νομικών συζήτησε «το πακέτο των προτάσεων νόμου που αφορούν στο δικαίωμα δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων δήμων και κοινοτήτων εκπαιδευτικών και άλλων να κατέχουν αξίωμα κομματικό».

Η επιτροπή, πρόσθεσε,

«αποφάσισε κατά πλειοψηφία όπως το θέμα αχθεί ενώπιον της Ολομέλειας την Πέμπτη 25 του μήνα με το ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ να τοποθετούνται υπέρ των προτάσεων νόμου – και είναι λογικό αφού είναι δικά μας – και οι υπόλοιποι θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια».

Ο κ. Σαμψών ενημέρωσε ακόμα ότι υπάρχει και συγκεκριμένη πρόταση νόμου του Νίκου Νικολαΐδη που αφορά μόνο δημόσιους υπαλλήλους και όχι τους υπόλοιπους η οποία θα τεθεί επίσης ενώπιον της Ολομέλειας, την Πέμπτη.

«Θέλω να τονίσω και πάλι τη θέση της Νομικής Υπηρεσίας όπως αυτή μας λέχθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι το πακέτο προτάσεων νόμου θεωρείται από τη Νομική Υπηρεσία ότι δεν περιέχει οποιαδήποτε αντισυνταγματική πρόνοια και ότι μπορεί να προχωρήσει», είπε, προσθέτοντας ότι «είναι σημαντικό».

Εξάλλου ο κ. Σαμψών ανέφερε ότι ομόφωνα οδηγείται στην Ολομέλεια τροποποίηση του ποινικού κώδικα που ποινικοποιεί την μη επιστροφή ανηλίκου σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο στην Κύπρο από τον ένα γονιό έτσι ώστε όπως εξήγησε «να μπορεί να αντιμετωπίζεται το θέμα ανάλογα και να εκδίδονται τα σχετικά ευρωπαϊκά και διεθνή εντάλματα σύλληψης».

Παράλληλα είπε ότι όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΚΟ που θα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια τάχθηκαν υπέρ πρότασης νόμου του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργου Περδίκη για τροποποίηση παλιάς πρόνοιας στον Ποινικό Κώδικα σε σχέση με τις γενικές απεργίες, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, παραμένει χωρίς εφαρμογή εδώ και δεκαετίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα