Λεμεσός: Εξιτήριο εντός της ημέρας για τον νεοσύλλεκτο

Εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού αναμένεται να πάρει σήμερα ο Νεοσύλλεκτος Εθνοφρουρός του ΚΕΝ Πάφου, ο οποίος υπέστη θερμική εξάντληση και έχασε τις αισθήσεις του ύστερα από άσκηση που πραγματοποιήθηκε για ένταξή του στα ΟΥΚ.

Χθες επικράτησε αλαλούμ σε σχέση με το νέο περιστατικό υγείας νεοσύλλεκτου στρατιώτη. Πατέρας κατήγγειλε λανθασμένη ενημέρωση από αξιωματικούς του ΚΕΝ Πάφου, καθώς ενώ ο νεοσύλλεκτος ήταν στο νοσοκομείο με ορρούς, οι αξιωματικοί του ΚΕΝ Πάφου ενημέρωναν τον πατέρα, ότι ο γιος του ήταν καλά και κατευθυνόταν σε στρατόπεδο στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τον

πατέρα, ο Διοικητής, του ανέφερε ότι ο γιος του είναι στο BMH, την ώρα που ο νεαρός βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Την Τρίτη, 12 Ιουλίου, ο νεοσύλλεκτος εθνοφρουρός συμμετείχε σε άσκηση δρόμου 1,600 μέτρων, την οποία και έβγαλε με επιτυχία. Ωστόσο, όπως μας εξηγεί ο πατέρας του, όταν κάθισε για να ξεκουραστεί έχασε το φως του. Μεταφέρθηκε με έντονους πονοκεφάλους στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου και υπεβλήθη σε εξετάσεις και κρατήθηκε για νοσηλεία.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Sigmalive ο πατέρας του, την Τετάρτη δέχθηκε αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα από τους αξιωματικούς του γιου του, οι οποίοι και τον διαβεβαίωναν ότι το παιδί του είναι καλά.

Το πρωί της Τετάρτη (13 Ιουλίου 2016), ο υποδιοικητής τηλεφώνησε στον πατέρα του νεοσύλλεκτου και τον ενημέρωσε ότι ο γιος του μεταφέρεται πίσω στο ΚΕΝ Πάφου. Γύρω στις 13:30 το μεσημέρι ο πατέρας του νεοσύλλεκτου επικοινώνησε με τον Διοικητή, ο οποίος του είπε "μα είναι από τις 8 το πρωί που έστειλα το παιδί σας στο BMH για να δούμε εάν θα παραμείνει στα ΟΥΚ. Δεν σας ενημέρωσαν;".

Ο πατέρας πήρε ακολούθως τηλέφωνο στο κινητό του γιου του. Το τηλέφωνο απάντησε εθνοφρουρός φίλος του νεοσύλλεκτου, ο οποίος και ενημέρωσε τον πατέρα ότι το παιδί μεταφέρθηκε εκ νέου στο Νοσοκομείο Λεμεσού με αιμορραγία.

Πλήρως ενήμεροι οι αξιωματικοί του ΚΕΝ Πάφου

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές οι αξιωματικοί του ΚΕΝ Πάφου, ισχυρίζονται ότι είχαν γνώση του ότι ο νεοσύλλεκτος βρισκόταν στο νοσοκομείο και μάλιστα τον έχουν επισκεφθεί ήδη. Επίσης υποστηρίζουν ότι ουδέποτε ενημέρωσαν τον πατέρα ότι ο γιος του πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

ΓΕΕΦ: Ο πατέρας ήταν ενήμερος

Σύμφωνα με το ΓΕΕΦ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας που δημοσιεύθηκε χθες βράδυ, κατά τις πρωινές ώρες και μετά τις διαγωνιστικές εξετάσεις υποψηφίων Ειδικών Δυνάμεων (ΟΥΚ) στη Λεμεσό, ο νεοσύλλεκτος του ΚΕΝ Πάφου αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε αμέσως στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε ότι τα συμπτώματα οφείλονταν σε ήπια εξάντληση και αφυδάτωση, προστίθεται.

Το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει, επίσης, ότι ο πατέρας του στρατιώτη ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το συμβάν.

Μ.Σιζόπουλος: Η ενημέρωση πρέπει να είναι άμεση και σωστή

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στις "Τομές στα Γεγονότα" του Σίγμα, ο Μαρίνος Σιζόπουλος, ανέφερε ότι "είναι γεγονός ότι η ενημέρωση πρέπει να είναι άμεση και σωστή, για να αποφεύγεται η αχρείαστη αναστάτωση, η οποία προέρχεται πολλές φορές από ελλειπή ή λανθασμένη ενημέρωση.

Επικοινώνησε όπως είπε ο ίδιος άμεσα με τα νοσοκομεία Λεμεσού και Πάφου για να ενημερωθεί για το περιστατικό.

Ως Επιτροπή Άμυνας, όπως είπε, έχουν ήδη ετοιμάσει κάποιες εισηγήσεις οι οποίες κρίθηκαν αναγκαίες για να αποφευχθούν περιστατικά σαν αυτά.

Η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων μετά από εισήγηση της Επιτροπή Άμυνας μεταφέρεται στις 28 Ιουλίου το απόγευμα αντί για 29 Ιουλίου το πρωί όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένη, λόγω καιρικών συνθηκών.

Έκανε λόγο για αναγκαιότητα περιόδου προσαρμογής των νεοσυλλέκτων στις κλιματολογικές συνθήκες στη σωστή λήψη υγρών, νερού, στην χρήση αντηλιακής κρέμας, σε προστασία από τον ήλιο και άλλες απλές μεθόδους, τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι νεοσύλλεκτοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα