Λακκοτρύπης: Πολλές επενδυτικές ευκαιρίες στην Κύπρο

ΤΙΣ επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος ανέπτυξε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης και εκπρόσωποι κυπριακών φορέων, κατά τη διάρκεια του Επιχειρηματικού Φόρουμ Κύπρου-Ηνωμένου Βασιλείου, που διοργανώθηκε στο Λονδίνο το βράδυ της Τρίτης.

Θέτοντας το οικονομικό πλαίσιο στο οποίο η Κύπρος επιχειρεί να προσελκύσει επιχειρήσεις και επενδύσεις, ο κ. Λακκοτρύπης

σημείωσε, απευθυνόμενος στο ακροατήριο, τη συντομότερη από το αναμενόμενο ανάκαμψη από τη σκληρή ύφεση του 2013.

Σε ό,τι αφορά τους τομείς της οικονομίας που μπορούν να προσελκύσουν επενδυτές, ο κ. Λακκοτρύπης επισήμανε τον τουρισμό, την ενέργεια, τη ναυτιλία, τις επαγγελματικές υπηρεσίες, τα επενδυτικά κεφάλαια και την τεχνολογία-καινοτομία.

Στην ιδιαίτερη αναφορά του στην προοπτική που δημιουργεί η ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ και ευρύτερα στην ανατολική Μεσόγειο, έκανε λόγο για μία «μοναδική ευκαιρία να γίνει η Κύπρος περιφερειακό ενεργειακό κέντρο».

Αυξημένες αφίξεις
Ο Υπουργός επεσήμανε ότι φέτος έως τον Σεπτέμβριο οι αφίξεις τουριστών είναι αυξημένες κατά 19% (στα 2,7 εκατομμύρια), με την ετήσια αύξηση από τη Βρετανία να διαμορφώνεται στο 11,1%, από τη Ρωσία στο 44,5%, από το Ισραήλ κατά 42,8% και από την Ουκρανία κατά 26,8%. Συνολικά μέχρι το τέλος του έτους οι αφίξεις αναμένεται να ξεπεράσουν για πρώτη χρονιά τα 3 εκατομμύρια, είπε ο αρμόδιος Υπουργός.

Ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε πως το τουριστικό προϊόν που προσφέρει η Κύπρος έχει αποκτήσει πλέον ποικιλία. Παρέπεμψε ιδιαίτερα στον τουρισμό για γιοτ που παρέχει η μαρίνα της Λεμεσού και υπό εξέταση η κατασκευή μαρίνας στην Πάφο, την Αγία Νάπα και το Παραλίμνι, στα γήπεδα γκολφ, στα θεματικά πάρκα, στα κέντρα σπα και ευεξίας, τα έργα ναυτικού και αγροτικού τουρισμού και κυρίως στο πολυτελές θέρετρο καζίνο, για το οποίο προ ημερών ανακοινώθηκε ο ανάδοχος του διαγωνισμού για την κατασκευή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα