Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά την βουτιά από την εκλογή Τραμπ

Ενισχύονται οι τιμές πετρελαίου καθώς ανακάμπτουν τα χρηματιστήρια στις ΗΠΑ από την πτώση που σημείωναν μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Το αργό πετρέλαιο υποχωρούσε μέχρι και 4% στην έναρξη

των συναλλαγών, αμέσως μετά το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. Το αμερικανικό αργό υποχώρησε κοντά στα $43, σε χαμηλό σχεδόν δύο μηνών.

Οι ρευστοποιήσεις στις τιμές του πετρελαίου αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης αντίδρασης της αγοράς, καθώς οι επενδυτές εγκαταλείπουν τις επενδύσεις υψηλού ρίσκου, όπως είναι οι μετοχές και το δολάριο, το οποίο επίσης ανέκαμψε στη συνέχεια.

Τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου Μπρεντ ενισχύονται κατά 36 σεντ ή 0,8%, σε $46,40 το βαρέλι στις 19.03 GMT.

Η τιμή του αμερικανικού αργού αυξάνεται κατά 42 σεντ ή 0,9%, σε $ 45,40 το βαρέλι.

Τα αμερικανικά συμβόλαια της βενζίνης υποχώρησαν νωρίτερα σε χαμηλό δύο μηνών πριν ανακτήσουν το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών τους. Η τιμή της βενζίνης υποχωρούσε λιγότερο από 1% το απόγευμα της Τετάρτης.

Με τη νίκη Τραμπ, ορισμένοι αναλυτές δήλωσαν ότι υπάρχουν υποστηρικτικοί παράγοντες για τις τιμές του πετρελαίου, όπως μια πιθανή αλλαγή στην πολιτική των ΗΠΑ σε σχέση με το Ιράν.

Ο Τραμπ είχε επικρίνει την συμφωνία της Δύσης για τα πυρηνικά του Ιράν, μια συμφωνία που επέτρεψε την Τεχεράνη να αυξήσει το τρέχον έτος τις εξαγωγές αργού πετρελαίου. Το Ιράν δήλωσε ότι ο Τραμπ θα πρέπει να παραμείνει προσηλωμένος στην συμφωνία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα