Λακκοτρύπης: Πέφτουν υπογραφές για τα οικόπεδα τον Ιανουάριο

Εντός Ιανουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με όλα τα συμβαλλόμενα μέρη σε σχέση με την κατοχύρωση των οικοπέδων 6,8,10 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Στην δήλωση αυτή προέβη ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, στην εκπομπή του Σίγμα, "Πρωτοσέλιδο" αφού συνεχάρη ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στην Κύπρο, "ο οποίος δούλεψε πολύ και συστηματικά για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα και αυτούς τους κολοσσούς στην Κύπρο", όπως χαρακτηριστικά

ανέφερε.

Ο κ. Λακκοτρύπης εξέφρασε την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά και κατά την διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τα συμβαλλόμενα μέρη, έτσι ώστε εντός Ιανουαρίου να πέσουν και οι υπογραφές στις συμβάσεις.

Είναι πολύ ευχάριστο και σημαντικό, το γεγονός ότι έχουμε τέτοιου βεληνεκούς εταιρείες που ενδιαφέρονται να κάνουν τέτοιου υψους επενδύσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου ο τομέας των υδρογονανθράκων περνά μια δύσκολη περίοδο.

Ο κ.Λακκοτρύπης δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος με την τελική έκβαση της αξιοποίησης του Φυσικού Αερίου, καθώς όπως τόνισε, όσα έχουμε τώρα είναι κάποιες ενδείξεις και όχι η πραγματική εικόνα. Όπως ενημέρωσε ο Υπουργός, οι εταιρείες γνωρίζουν την προοπτική που υπάρχει, ωστόσο ακόμα δεν γνωρίζουν με ακρίβεια και με σιγουριά τις ποσότητες και το κόστος που θα χρειαστεί η όλη διαδικασία αξιοποίησης.

Σε σχέση με την κατοχύρωση του οικοπέδου 10 στην εταιρεία ExxonMobil και την διασύνδεση που έχει η εταιρεία με τον Ρεξ Τίλερσον, ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, της Κυβέρνησης Τραμπ, ο κ.Λακκοτρύπης ανέφερε ότι σε συνδυασμό με την τοποθέτηση Ρος στο Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, η εξέλιξη αυτή είναι όντως θετικής, μιας και δυο άτομα του Υπουργικού Συμβουλίου των ΗΠΑ, θα γνωρίζουν καλά την περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα