Ο Ντε Καμάργκο είχε το κλειδί

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός σκόραρε στις αρχές της επανάληψης και έδωσε στον ΑΠΟΕΛ τη στενή, αλλά δίκαιη νίκη απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα

ΑΠΟΕΛ 1
47’ Ντε Καμάργκο
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 0

Με νίκη έκλεισε το κατά γενική ομολογία εξαιρετικό γι' αυτόν 2016 ο ΑΠΟΕΛ. Με τον Ντε Καμάργκο να δίνει

τη λύση στις αρχές της επανάληψης, οι «γαλαζοκίτρινοι» επικράτησαν της Νέας Σαλαμίνας. Το σκορ, ίσως να δείχνει ένα βαθμό δυσκολίας για τους πρωταθλητές, αλλά η αλήθεια είναι πως η νίκη ήρθε σχετικά εύκολα. Οι γηπεδούχοι δεν έθελξαν, αλλά ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλο το παιχνίδι.

Από την ώρα που μπήκε το γκολ, ο ΑΠΟΕΛ δεν είχε πρόβλημα να διατηρήσει το προβάδισμα και με λίγη προσοχή μπορούσε να το αυξήσει, τη στιγμή που η Νέα Σαλαμίνα είχε καλή αμυντική συμπεριφορά, αλλά μπροστά έδειξε λίγα πράγματα.

Ο ΑΠΟΕΛ παραμένει τώρα στους δύο βαθμούς από την ΑΕΚ και απόψε θα ξέρει αν θα είναι 2ος ή 3ος με το τέλος της χρονιάς.

Όπου και να βρίσκεται πάντως, θα είναι σε απόσταση βολής και θα περιμένει την ευκαιρία του. Η Νέα Σαλαμίνα προσπάθησε, έδειξε διάθεση να αντιδράσει και καλά στοιχεία. Θα κρατήσει πράγματα από την παρουσία της.

Δέχτηκε μία ήττα εντός προγράμματος και η «ζημιά» στην προσπάθεια για την 6η θέση είναι τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα σχεδόν μηδαμινή, μετά την ισοπαλία του Ερμή.

Το 90λεπτο
Ο Κρίστιανσεν επέλεξε το 4-4-2, με Βάντερ-Εφραίμ στα άκρα, ενώ τοποθέτησε τον νεαρό Ιωάννου στη θέση του αριστερού μπακ. Η Σαλαμίνα παρατάχθηκε με δύο φορ, Μακρίεφ και Κολοκούδια, αν και ο Κύπριος επιθετικός έπαιζε πιο πολύ στα άκρα.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» πήραν από την αρχή την πρωτοβουλία και σταδιακά άρχισαν να γίνονται πιεστικοί με το σκηνικό να μεταφέρεται στην περιοχή της Νέας Σαλαμίνας. Για ένα δεκάλεπτο, ο ΑΠΟΕΛ έπιασε γρήγορο τέμπο και σε τέσσερεις περιπτώσεις απείλησε με αξιώσεις με την ευκαιρία του Εφραίμ στο 20΄να είναι η πιο σημαντική.

Η Νέα Σαλαμίνα περίμενε στο δικό της μισό, στο μεγαλύτερο διάστημα ταμπουρώθηκε και έκανε απόπειρες να βγει στην κόντρα. Το έκανε για πρώτη και μοναδική φορά στο 33’. Μέχρι τέλους του ημιχρόνου, ο ΑΠΟΕΛ είχε τον έλεγχο και την πρωτοβουλία, αλλά βρέθηκε μόνο μία φορά σε θέση βολής μπροστά στον Βεσελόσκι και έτσι το 0-0 παρέμεινε στην ανάπαυλα. Δύο τα δεδομένα.

Η ομάδα του Κρίστιανσεν έπρεπε να κρατήσει το καλό τέμπο, αλλά να γίνει πιο ουσιαστική στα πέριξ και εντός περιοχής (είχε 9 τελικές, αλλά όχι τη σούπερ ευκαιρία στο πρώτο μέρος). Η Σαλαμίνα κρατούσε το μηδέν, όμως, χρειαζόταν να βρει τρόπο να κρατά παραπάνω την μπάλα, για να μειώνει τη πίεση.

Όλα αυτά τα θεωρητικά ανατράπηκαν άμεσα στα πρώτα λεπτά του 2ου ημιχρόνου. Ο ΑΠΟΕΛ έβαλε μπρος την «αεροπορία», τρεις κεφαλιές σε τρία λεπτά και η ενδιάμεση βρήκε στόχο, με τον Ντε Καμάργκο να ανοίγει το σκορ και να βάζει μπροστά τον ΑΠΟΕΛ.

Η ομάδα του Κρίστιανσεν στα επόμενα λεπτά προσπάθησε να αξιοποιήσει το μομέντουμ και να καθαρίσει το ματς, τη στιγμή που η Νέα Σαλαμίνα άρχισε τις πρώτες προσπάθειες να γίνει πιο απαιτητική, ώστε να πετύχει την ισοφάριση. Στα μέσα της επανάληψης, άρχισαν και οι κινήσεις από τον πάγκο.

Πιο σημαντική από άποψης τακτικής, η είσοδος του Ορλάντι αντί του Ντε Καμάργκο και η μετατροπή της διάταξης σε 4-2-3-1. Απέναντι ο Βεργέτης πόνταρε στον Μπεμπέ, έβγαλε τον Κολοκούδια και πέρασε στα άκρα τον Αμπελάιρας.

Με τη γενική εικόνα του παιχνιδιού, ο ΑΠΟΕΛ δεν έδειχνε να έχει πρόβλημα να κρατήσει το προβάδισμα, μάλιστα ένα δεύτερο γκολ έμοιαζε πιο πιθανό, με τον Βάντερ να απειλεί στο 74’. Ο Βεργέτης έκανε δεύτερο ανακάτεμα της τράπουλας με Άλεξ Κωνσταντίνου αντί Τσούρτσουριτς, ενώ ο Κρίστιανσεν πέρασε τον Αλωνεύτη.

Ο ΑΠΟΕΛ κρατούσε αλλά με το σκορ στο 1-0 και τη Νέα Σαλαμίνα να κερδίζει κάποια μέτρα, ο κίνδυνος ανατροπής υπήρχε, αλλά δεν προέκυψε. Στα τελευταία λεπτά, Αλωνεύτης και Βινίσιους έψαξαν το δεύτερο γκολ, αλλά δεν έβαλαν το κερασάκι.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Καρλάο, Αστίθ, Ιωάννου, Μοράις, Βινίσιους, Εφραίμ (89' Σέρτζιο), Βάντερ (83' Αλωνεύτης), Ντε Καμάργκο (69' Ορλάντι), Σωτηρίου.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεσελόφσκι, Τσαμπούρης, Τσίνα, Κούσουλος (90 +1' Φούσκο), Γκράσι, Σκοπελίτης, Τζούρτζουριτς (82' Κωνσταντίνου), Αβελάϊρας, Κολοκούδιας (73' Μπεμπέ), Μάατσι, Μακρίεφ.

Αντίο από (και σε) Σέρτζιο
Σημείο αναφοράς στο παιχνίδι η είσοδος του Μάριο Σέρτζιο που μπήκε στα τελευταία στάδια, για να πει αντίο στον κόσμο.

Λίγο μετά τον αγώνα ο ΑΠΟΕΛ μέσω διαδικτύου, του απένειμε τα εύσημα «Αποχαιρετούμε αγωνιστικά έναν ποδοσφαιριστή που πρόσφερε πολλά στον ΑΠΟΕΛ. Ευχαριστούμε για όλα, Mario Sergio!», έγραψε η διοίκηση της ομάδας στο twitter.

Στα 4,5 χρόνια ο Πορτογάλος πήρε τίτλους, είχε μερίδιο στις ευρωπαϊκές επιτυχίες και γενικά πρόσφερε πολλά με μπάλα υψηλού επιπέδου, ειδικά τις πρώτες τρεις χρονιές.

ΤΟ ΦΙΛΜ
15` Ντε Καμάργκο και Σωτηρίου άλλαξαν την μπάλα, με το πλασέ του Κύπριου επιθετικού με την μπάλα να καταλήγει έξω, αφού πρώτα βρήκε τον Τσαμπούρη.
20` Ο Ιωάννου από τα αριστερά γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι με τον Εφραίμ να δοκιμάζει το σουτ, στέλνοντας την μπάλα πολύ ψηλά και έξω.
23` Ο Βινίσιους έβγαλε την κάθετη μπαλιά στον Ντε Καμάργκο, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ν.Σαλαμίνας.
24` Σέντρα του Βάντερ με τον Βεσελόφσκι να αποκρούει ασταθώς και πριν η μπάλα φτάσει στον Μοραίς αμυντικός της Ν.Σαλαμίνας την έδιωξε σε κόρνερ.
33’ Συρτό σουτ του Μάατσι, με υπερένταση σε κόρνερ ο Βάτερμαν
45΄Στη περιοχή ο Σωτηρίου, μπλοκάρουν το σουτ οι αμυντικοί.
46΄Ο Ιωάννου στην περιοχή πιάνει την κεφαλιά, η μπάλα κτυπά σε αμυντικό και περνά κόρνερ
47΄Με την εκτέλεση, ο Ντε Καμάργκο πιάνει στριφτή κεφαλιά και κάνει το 1-0.
49’ Παραλίγο το 2-0 με νέα κεφαλιά του Ντε Καμάργκο, να μην βρίσκει για λίγο στόχο
58' Σουτ του Βινίσιους, έξω η μπάλα
74΄Ο Βάντερ μπαίνει στη περιοχή, ο Βεσελόσκι κάνει σημαντική απόκρουση στην κλειστή του γωνία
90’ Ο Αλωνεύτης από καλή θέση σουτάρει άστοχα
90+2’ Σουτ από τον Βινίσιους λίγο πάνω από την εστία

Keywords
Τυχαία Θέματα