Λακκοτρύπης: «Μικρό καλάθι μέχρι τις γεωτρήσεις»

Σε συνέντευξη στη «Σημερινή», ο Γιώργος Λακκοτρύπης αναφέρεται στις τελευταίες άκρως ενθαρρυντικές εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και τις οικονομικές προοπτικές που διανοίγονται στο μέλλον.

Σε έξι μήνες, στη Λευκωσία, η επόμενη τετραμερής συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ και Ιταλίας

«Θα ήθελα να τονίσω εμφαντικά ότι παρ' όλη την αισιοδοξία για τις προοπτικές της κυπριακής ΑΟΖ

και την αποφασιστικότητά μας να προχωρήσουμε με αυτοπεποίθηση στα επόμενα βήματα, θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι, έως ότου οι γεωτρήσεις μάς καταδείξουν με ακρίβεια την ύπαρξη ή μη φυσικού αερίου», δηλώνει σε συνέντευξη στη «Σημερινή» ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

«Προκηρύσσοντας τον 3ο Γύρο την κατάλληλη στιγμή, αμέσως μετά την ανακάλυψη του αιγυπτιακού κοιτάσματος ‘Ζορ’», αναφέρει ο Υπουργός, «πετύχαμε να προσελκύσουμε στην ΑΟΖ μας κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες του τομέα, με τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία, αλλά και σημαντικό οικονομικό βάθος».

Και προσθέτει: «Συμφωνήσαμε, δε, μαζί τους την υλοποίηση ενός πολύ ικανοποιητικού ερευνητικού προγράμματος, βάσει του οποίου θα πραγματοποιηθούν δώδεκα συνολικά γεωτρήσεις στα τεμάχια 6, 8 και 10. Βέβαια, ερευνητικές γεωτρήσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης σε ήδη αδειοδοτημένα τεμάχια, αρχής γενομένης από τη γεώτρηση «Ονησίφορος» στο τεμάχιο 11, εντός του ερχόμενου Ιουλίου, από την κοινοπραξία των Total και Eni».

Διαβάστε περισσότερα στη "ΣΗΜΕΡΙΝΗ"

Keywords
Τυχαία Θέματα