Νίκη Ευρώπης με Αρουαμπαρένα

Ο Αρουαμπαρένα με δυο γκολ, ένα στο πρώτο και ένα στο δεύτερο ημίχρονο, χάρισε τη σημαντική νίκη στην ΑΕΛ σε βάρος της ΑΕΚ με 2-1. Η ομάδα της Λεμεσού πλησίασε την 3η θέση στους τέσσερεις βαθμούς, ενώ η αντίστοιχη της Λάρνακας είδε τη διαφορά να ανοίγει εκ νέου στους εννέα βαθμούς από τον ΑΠΟΕΛ. Ο Ισπανός επιθετικός της ΑΕΛ

σκόραρε στο 14ο λεπτό και στο πρώτο των καθυστερήσεων, ενώ η ΑΕΚ ισοφάρισε προσωρινά με τον Τολμές στο 34’.

Δυο γκολ σε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο είδαμε στο Τσίρειο. Η ΑΕΛ ήταν πιο … ζωηρή στο πρώτα λεπτά και στο 18ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Μαύρου εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Γιωργαλλίδη και σήκωσε την μπάλα προς το μέρος του Αρουαμπαρένα, ο οποίος σε κενή εστία σκόραρε με το κεφάλι.
Το τέρμα της ΑΕΛ, αφύπνισε την ΑΕΚ και με την πάροδο του χρόνου κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα της Λάρνακας έμεινε χωρίς φάση μέχρι το λεπτό που ισοφάρισε. Στο 34’ ο Καταλά έδωσε κεφαλιά πάσα προς την καρδιά της άμυνας του αντιπάλου και ο Τολμές με το κεφάλι ισοφάρισε σε 1-1.
Το δεύτερο τέρμα στον αγώνα, άλλαξε μόνο το σκορ, αφού ο ρυθμός παρέμεινε μέτριος και χωρίς φάσεις μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Ο ρυθμός ούτε στο δεύτερο ημίχρονο διαφοροποιήθηκε αρκετά. Ο χρόνος κυλούσε και οι ομάδες δεν μπορούσαν να ξεδιπλώσουν την αντίπαλη άμυνα. Στο 60’ η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία, η οποία προήλθε από αμυντικό της ΑΕΛ. Ο Τέτε σέντραρε και ο Μιτρέα στην προσπάθεια του να διώξει, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Ρόμο. Οι φιλοξενούμενοι ήταν λίγο καλύτεροι και στο 68’ έχασαν νέα ευκαιρία. Ο Μαλόκου έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Ρόμο έδιωξε με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Το παιχνίδι όδευε στο τέλος, αλλά καμία ομάδα δεν μπορούσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και να απειλήσει τον τερματοφύλακα. Η ΑΕΚ είχε λίγο περισσότερη διάθεση, αλλά η ΑΕΛ περίμενε να χτυπήσει στην κόντρα, πράγμα που έκανε και επιβραβεύτηκε. Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αρουαμπαρένα με κοντινό πλασέ έγραψε το τελικό 2-1 και χάρισε σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Παρακολουθήστε την εξέλιξη

Keywords
Τυχαία Θέματα