Κυβέρνηση σε Ακιντζί: Κοινοτικό κεκτημένο χωρίς παρεκκλίσεις

Βούληση της πλευράς μας ήταν και παραμένει η εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου στο σύνολο του, προς όφελος και των δύο κοινοτήτων χωρίς μόνιμες παρεκκλίσεις, απαντά η Κυβέρνηση στις δηλώσεις Ακιντζί.

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος αναφέρει ότι οι δηλώσεις Ακιντζί επιβεβαιώνουν την εκτίμηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, πως υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε στις διαπραγματεύσεις και μεγάλες δυσκολίες να αντιμετωπίσουμε.

«Είναι προφανές από το σύνολο των δηλώσεων του Ακκιντζί,

πως υπάρχει σημαντική διαφορά σε ζητήματα τα οποία άπτονται τόσο των διαδικασιών επίλυσης του Κυπριακού όσο και επί της ουσίας. Δική μας βούληση ήταν και παραμένει η εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου στο σύνολο του, προς όφελος και των δύο κοινοτήτων, χωρίς μόνιμες παρεκκλίσεις. Αποτελεί δε πεποίθηση μας πως ο σεβασμός στη διζωνικότητα δεν συγκρούεται με την εφαρμογή των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τέλος τονίζεται ότι στην επόμενη συνάντηση των δύο ηγετών, την ερχόμενη Δευτέρα, τα θέματα αυτά θα τεθούν επί τάπητος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα