Κύπριος δισεκατομμυριούχος ιδρύει την πρώτη παγκόσμια τράπεζα κάνναβης(pics)

Ο εκκεντρικός για πολλούς και συχνά προκλητικός Κύπριος μεγιστάνας, Άλκης Δαυίδ, αποφάσισε να ταράξει τα νερά του επιχειρηματικού κόσμου λανσάροντας το δικό του κρυπτονόμισμα, δημιουργώντας παράλληλα ένα είδος «χρηματιστηρίο κάνναβης». Γι αυτό τον σκοπό δημιουργεί τη Swissx Bank of Cannabis.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο Κύπριος επιχειρηματίας και και η ελβετική κοινοπραξία του ιδρύουν μία τράπεζα κάνναβης, η οποία θα λειτουργεί

και ως δευτερογενής αγορά για τη διαπραγμάτευση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (futures). Η Swissx Bank of Cannabis θα έχει έδρα το Γκστάαντ και γραφεία στην Καραϊβική.

Εντούτοις τα φιλόδοξα σχέδια του Κύπριου δεν σταματάνε στην τράπεζα κάνναβης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Τράπεζα παράλληλα θα διαχειρίζεται το SWX Coin, ένα νέο κρυπτονόμισμα, το οποίο θα είναι βασισμένο στην τεχνολογία blockchain του Bitcoin, η τιμή του οποίου θα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη μέση τιμή της κάνναβης. Ειδικότερα, ανακοινώθηκε ότι θα είναι συνδεδεμένη με τη μέση τιμή«της καλύτερης ποικιλίας» κάνναβης, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Στόχος του Κύπριου μεγιστάνα είναι να καλύψει ολόκληρη την αγορά παρέχοντας έναν ασφαλή χώρο για όλες τις συναλλαγές και ένα νόμισμα συνδεδεμένο με ένα συγκεκριμένο εμπόρευμα (commodity). Όμως σε πρώτο στάδιο, η τράπεζα και το νόμισμά της θα καλύπτουν τις οικονομικές συναλλαγές της εταιρείας Swissx με τους συνεργάτες της σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Καραϊβική.

Όπως άλλωστε τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η αξία της αγοράς Κανναβιδιόλης – CBD αναμένεται να φτάσει, μόνο στις ΗΠΑ, τα 24 δισ. δολάρια μέχρι το 2023. Στο διοικητικό συμβούλιο της Swissx Bank of Cannabis θα συμμετέχει και ο πρώην πρωθυπουργός του Αγίου Χριστοφόρου και Νέβις (St. Kitts-Nevis), Denzil Douglas, σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης της Swissx για την περιοχή της Καραϊβικής.

«Χρησιμοποιήσαμε την ελβετική τεχνογνωσία στα χρηματοοικονομικά για να δημιουργήσουμε την πρώτη πλήρως εξειδικευμένη τράπεζα και το πρώτο πλήρως εξειδικευμένο κρυπτονόμισμα για τη νόμιμη βιομηχανία κάνναβης», δήλωσε σχετικά ο Άλκης Δαυίδ. Όπως λέει ο ίδιος μάλιστα, το χρηματιστήριό του θα είναι μια αξιόπιστη πλατφόρμα για ολόκληρο τον κλάδο, καλύτερη από της Nielsen και μεγαλύτερη από το Nasdaq.

Στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας αναμένεται να συμμετάσχει και ο πρώην πρωθυπουργός του νησιωτικού συμπλέγματος της Καραϊβικής, στο οποίο είχε συλληφθεί πριν λίγους μήνες ο Κύπριος, αφού στο ιδιωτικό του τζετ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δενδρύλλια, σπόροι και έλαιο φαρμακευτικής κάνναβης συνολικής αξίας 1,3 εκατ. δολαρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα