Κυπριακό: Συναντήσεις Μαυρογιάννη-Ναμί

Συναντώνται σήμερα, καθώς και αύριο, οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί για να προετοιμάσουν τις συναντήσεις των ηγετών των δύο κοινοτήτων, που θα επαναρχίσουν στο τέλος Αυγούστου.

Μαυρογιάννης και Ναμί συναντώνται υπό την αιγίδα της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, η οποία εκτελεί επίσης χρέη αναπληρώτριας Ειδικής Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ

για την Κύπρο.

Την περασμένη Δευτέρα, (1/8/2016), ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο, ότι στόχος των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού είναι ο τερματισμός της κατοχής και να φύγει η Τουρκία από το νησί.

Αναφερόμενος στις εν εξελίξει συνομιλίες και στη συνάντηση, που είχε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης με τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, με κύρια θέματα στην ατζέντα την ασφάλεια και το εδαφικό, για πρώτη φορά από το 2004, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι και τα έξι κεφάλαια είναι πολύ σημαντικά για μας, αλλά τα συγκεκριμένα δύο κεφάλαια θα κρίνουν τη διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα