Στους πολιτικούς αρχηγούς το προσχέδιο του νομοσχεδίου

Εκ των βασικότερων προνοιών του το μονοασφαλιστικό σύστημα
Με το μεγάλο στοίχημα της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων ταυτόχρονα με την εφαρμογή του ΓεΣΥ, να τερματίζεται δηλαδή η χρηματοδότηση από το κράτος, το προσχέδιο του νομοσχεδίου για την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας βρέθηκε χθες στα χέρια των αρχηγών των κομμάτων προς μελέτη.

Σημειώνεται ότι εκ των βασικότερων προνοιών του νομοσχεδίου είναι το μονοασφαλιστικό σύστημα, ενώ υποχρεωτική θα είναι και η καταβολή εισφορών, με το ζήτημα όμως να παραμένει ανοικτό προς διαβούλευση για το ποσοστό που θα καλούνται να καταβάλουν

οι εργαζόμενοι, οι εργοδότες, οι αυτοτελώς εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι αλλά και κάθε πρόσωπο που κατέχει ή ασκεί οποιοδήποτε αξίωμα.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι μισθωτοί και οι αυτοτελώς εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αξιωματούχοι και οι εισοδηματίες, οφείλουν να καταβάλουν εισφορές ταυτόχρονα ή διαδοχικά επί των αποδοχών τους, επί του ποσού του εισοδήματός τους. Στην περίπτωση που το άθροισμα των αποδοχών συντάξεων και εισοδημάτων ενός εισφορέα ξεπερνά τις 150 χιλιάδες ευρώ, εισφορά θα καταβάλλεται μόνο επί του ποσού των 150 χιλιάδων.

Επίσης, ανά έτη (τα οποία δεν καθορίζονται ακόμα) ο Υπουργός Οικονομικών δύναται να επαναξιολογεί τα ποσοστά συνεισφοράς και συμπληρωμής, καθώς και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δικαιούχους του συστήματος, ενώ υπεύθυνος για την είσπραξη των εισφορών θα είναι ο Διευθυντής των Υπηρεσιών των Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα