Κυνηγημένη απ τις αρχές της ΚΔ, «ελεύθερη» στην Αθήνα η Έφη

Σε μια από τις κεντρικότερες περιοχές της Αθήνας διέμενε τα τελευταία η καταζητούμενη από τις αρχές της Δημοκρατίας Έφη Ηροδότου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ενώπιον Δικαστηρίου ο συνήγορος υπεράσπισής της.

Η 29χρονη διέμενε στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου και συνελήφθη σε εκκλησία στη Νέα Ιωνία, που όπως αναφέρθηκε εντός της αίθουσας του Δικαστηρίου, δίδασκε

σε κατηχητικό τα τελευταία χρόνια.

Όπως και πάλι αναφέρθηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης, όλοι γνώριζαν που βρισκόταν η Έφη Ηροδότου ωστόσο κανείς δεν προχώρησε ποτέ τόσα χρόνια στην σύλληψή της.

Η εν λόγω να σημειωθεί ότι αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (ΦΠΨ).

Δείτε εδώ σχετικά: «Όλοι ήξεραν που βρισκόμουν» - Δασκάλα κατηχητικού η Έφη

Η διαμονή της σε νέα περιοχή της Αθήνας, απ αυτή που διέμενε ως φοιτήτρια (σε περιοχές των Ιλισίων και στο Γουδή) φαίνεται πως άλλαξε όταν είχε εκδοθεί εναντίον της το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, τον Ιούνιο του 2011.

Στο Δικαστήριο παρουσιάστηκαν εξάλλου έγγραφα που καταμαρτυρούν τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η Ηροδότου. Ο συνήγορος υπεράσπισής είπε, επίσης, πως το 2014 η Ηροδότου είχε νοσηλευτεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων που συνέχιζε να αντιμετωπίζει, συνεπεία του δυστυχήματος, ενώ έκανε λόγο και για απειλές που δέχθηκε η οικογένεια της.

Από την πλευρά της, η κατηγορούσα αρχή ανέφερε πως η οικογένεια γνώριζε πως εκκρεμούσε εναντίον της ένταλμα σύλληψης, όπως καταγράφεται σε επιστολή που είχε στείλει ο αδελφός της κατηγορούμενης το 2013 στον Υπουργό Δικαιοσύνης και πως δεν ήταν από επιλογή που παρουσιάζεται σήμερα στο δικαστήριο, αλλά κατόπιν εντοπισμού και σύλληψής της. Υπέδειξε δε πως, λόγω της διαμονής της στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, οι δεσμοί της με την Κυπριακή Δημοκρατία είναι πλέον χαλαροί.

Η οικογένεια, πλην του αδελφού, διέμενε τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα σε περιοχές όπου αναφέρθηκαν πιο πάνω.

Keywords
Τυχαία Θέματα