Κτύπησαν οι καμπάνες στην βουβή μονή του Αποστόλου Αντρέα

Κτύπησαν οι καμπάνες στην βουβή μονή του Αποστόλου Αντρέα σαρανταδύο χρόνια μετά. Η στιγμή που ο επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος εισήλθε στο ναό με τον ιερέα σύμβολο πατέρα Ζαχαρία και έψελναν ήταν συγκλονιστική.

Σήμερα παραδόθηκε η πρώτη φάση του έργου, που είναι και η πιο βασική, αφού περιλαμβάνει την αναστήλωση της εκκλησίας και των κελιών. Διορθώθηκαν επίσης κακοτεχνίες που υπήρχαν, ενώ αντικαταστάθηκαν και οι σιδερένιες δοκοί με ανοξείδωτες, ώστε να επηρεάζονται όσον το δυνατό λιγότερο από την υγρασία και την αλμύρα της θάλασσας.

Επίσης έχουν συντηρηθεί

οι εικόνες, το εικονοστάσι και οι άμβωνες. Για την αναστήλωση συνεργάστηκαν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ειδικοί και τεχνικοί.

Μετά από δύο χρόνια εργασίας, το Μοναστήρι, σύμβολο για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς στην Κύπρο, είναι τώρα σε θέση να δεχθεί και πάλι τους πιστούς και όλους όσοι φθάνουν κοντά του για παρηγοριά.Στίς 30 Νοεμβρίου το κοινό θα εκκλησιαστεί στο μοναστήρι με την ευκαιρία της γιορτής του Αποστόλου Ανδρέα υπό συνθήκες κατοχής του Αττίλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα