Κριτική στον Ντόναλτ Τραμπ για ακόμα μια λάθος δήλωση του

Έντονή κριτική δέχθηκε ο Ντόναλτ Τραμπ, ο υποψήφιος του Ρεπουπλικανικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ, καθώς δεν διόρθωσε έναν υποστηρικτή του, που δήλωσε πως ο νυν Αμερικάνος Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, είναι Μουσουλμάνος και πως «δεν είναι καν Αμερικάνος».

Ο Ρεπουμπλικάνος γέλασε όταν ο υποστηρικτής του ξεκίνησε με την δήλωση «Έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα σε αυτή τη χώρα που ονομάζεται Μουσουλμάνοι». Μάλιστα χαριτολογώντας και δείχνοντάς του είπε: "Μου αρέσει αυτός ο τύπος".

Στη συνέχεια

του έδωσε τον πρώτο λόγο στη διαδικασία των ερωτήσεων. Ο υποστηρικτής είπε χαρακτηριστικά: "¨Έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα σε αυτή τη χώρα, ονομάζεται Μουσουλμάνοι. Ξέρουμε πως ο νυν πρόεδρος είναι ένας από αυτούς. Γνωρίζουμε πως δεν είναι καν Αμερικάνος".

Χρειαζόμαστε αυτή την ερώτηση;» απάντησε ο Τραμπ, γελώντας.

«Αλλά έτσι κι αλλιώς», ο υποστηρικτής συνέχισε, "έχουμε στρατόπεδα εκπαίδευσης που αυξάνονται και θέλουν να μας σκοτώσουν, οπότε, αυτή είναι η ερώτησή μου : Πότε μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτά;"

Ο Τραμπ απέτυχε να επιβεβαιώσει πως ο Ομπάμα είναι Χριστιανός, αντί αυτού δήλωσε πως «άσχημα πράγματα συμβαίνουν» και δήλωσε πως θα τα διαχειριστεί.

Τα σχόλια είχαν γίνει σε μια προεκλογική εκστρατεία για τον Ντόναλτ Τραμπ στο Νιου Χάμσαϊρ.

Η Δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον είπε πως η αποτυχία του να καταγγείλει την «μισητή του ρητορική» ήταν «ενοχλητική και λάθος».

Πηγή - BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα