Κρίσιμη η αυριανή συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η αυριανή συνάντηση των Αναστασιάδη - Ακιντζί, η οποία θεωρείται κομβικής σημασίας για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Μουσταφά Ακιντζί θα ανασκοπήσουν τη μέχρι τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων, θα καταγράψουν τα σημεία προόδου και τις αποκλίσεις και αναμένεται να καθοριστούν τα επόμενα βήματα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων.

Δεν αποκλείεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο πραγματοποίησης νέας Διεθνούς Διάσκεψης για την Κύπρο στη Γενεύη.Οι διαπραγματευτές Μαυρογιάννης

και Ναμί είχαν ολοήμερη συνάντηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σημερινή τους ολοήμερη συνάντηση, είχαν μια γενική συζήτηση επί πολλών θεμάτων και για τις εκκρεμότητες που παραμένουν. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Εσπεν Μπαρθ ΄Ειντε και η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Στο περιεχόμενο της χθεσινής συνάντησής του με τον Έσπεν Μπάρθ Έϊντε αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

«Για να πετύχουμε τη λύση χρειάζεται να επιτευχθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πρόοδος στα εναπομείναντα θέματα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μια δεύτερη διάσκεψη για την Κύπρο», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Το απόγευμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε το Νίκο Αναστασιάδη για τις επαφές που είχε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Πεκίνο με τον Ταγίπ Ερντογάν, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και το Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τσίπρας και Αναστασιάδης συζήτησαν και το φλέγον θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στην περιοχή και τρόπους αποτελεσματικής αντιμετώπισής της.

Keywords
Τυχαία Θέματα