Κρίσιμες αποφάσεις στην Πινδάρου για Δημοτικές Εκλογές

Με τα ενδεχόμενα όλα ανοιχτά και "χωρίς κομματικές παρωπίδες" συνεδριάζει με καθυστέρηση μισής ώρας, το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ. Στόχος να παρθούν αποφάσεις για τους υποψηφίους δημάρχους, που θα στηρίξει το κόμμα στις Δημοτικές Εκλογές.

Η πρώτη φάση του καταρτισμού των ψηφοδελτίων του Δημοκρατικού Συναγερμού για τις Δημοτικές Εκλογές, του ερχόμενου Δεκεμβρίου, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.

Ενδιαφέρον για να εξασφαλίσουν την στήριξη του Δημοκρατικού Συναγερμού για τη θέση Δημάρχου εκδήλωσαν 80 συνολικά στελέχη και μέλη του

κόμματος, κομματικά ανένταχτοι πολίτες αλλά και πολίτες προερχόμενοι από άλλους ιδεολογικούς χώρους.

Οι επιστολές εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις θέσεις των Δημάρχων που έχουν παραληφθεί, όπως έχει αποφασισθεί, τίθενται ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου της παράταξης, που συνεδριάζει σήμερα, για να εξετάσει τα δεδομένα και να λάβει περαιτέρω αποφάσεις.

Επιπρόσθετα, πέραν των 390 υπέβαλαν την υποψηφιότητα τους για τις θέσεις Δημοτικών Συμβούλων και Σχολικών Εφόρων με τα ψηφοδέλτια του Δημοκρατικού Συναγερμού. Συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν 304 υποψηφιότητες για τις θέσεις Δημοτικών Συμβούλων και 91 υποψηφιότητες για τις θέσεις Σχολικών Εφόρων.

Όσον αφορά τις υποψηφιότητες για τις θέσεις δημοτικών συμβούλων και σχολικών εφόρων, για ορισμένους δήμους έχουν υποβληθεί περισσότερες υποψηφιότητες από ότι οι διαθέσιμες θέσεις, για μερικούς δήμους οι υποψηφιότητες είναι όσες και οι διαθέσιμες θέσεις, ενώ για αρκετούς οι υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί είναι λιγότερες από τις διαθέσιμες θέσεις.

Στην συνεδρία, το Πολιτικό Γραφείο, με βάση και την προηγούμενη του απόφαση, αποφασίζει κατά πόσο θα δοθεί περαιτέρω χρόνος για υποβολή υποψηφιοτήτων ή/και αν θα εξουσιοδοτηθούν οι Επαρχιακές Γραμματείες να προχωρήσουν με τη συμπλήρωση των κενών θέσεων. Για τους δήμους στους οποίους έχουν συμπληρωθεί οι θέσεις αναμένεται να οριστικοποιηθεί η σύνθεση τους.

"Χωρίς παρωπίδες" οι επιλογές

Μιλώντας τη Δευτέρα στο ΡΙΚ, ο Πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, τόνισε, πως θα μελετηθούν όλα τα ενδεχόμενα, χωρίς κομματικές παρωπίδες. Όπως είπε, «έχουμε ικανότατα κομματικά στελέχη σε αρκετούς δήμους, ανεξάρτητες προσωπικότητες, νυν δημάρχους από το χώρο μας, ή, που υποστήριξε το κόμμα».

Στη συνέχεια δήλωσε, πως στο «τραπέζι» βρίσκονται ακόμη και δήμαρχοι «που δεν στηρίξαμε την περασμένη πενταετία».

Ερωτηθείς για την περίπτωση της Λεμεσού, για την οποία φημολογείται ότι «εκλεκτός» του κόμματος θα είναι ο τέως βουλευτής της ΕΔΕΚ, Νίκος Νικολαΐδης, ο κ.Αβέρωφ απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει. Ο Πρόεδρος του κόμματος είπε, πως (σ.σ ο κ. Νικολαΐδης) είναι μια επιλογή, που θα έχει σήμερα ενώπιον της το πολιτικό γραφείο.

Δήλωσε, εξάλλου, πως συνωστισμός επικρατεί όχι μόνο στη Λεμεσό αλλά και σε άλλους δήμους, όπως για παράδειγμα στη Λακατάμια, όπου οι ενδιαφερόμενοι ανέρχονται στους επτά, συν δύο άτομα μη προερχόμενα από τον ΔΗΣΥ.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων…

Keywords
Τυχαία Θέματα