Κρις Παύλου: Mε παρακάλεσε να παραμείνω ο νυν διαχειριστής

Ενοχλημένος για τις αναφορές στο πρόσωπό του κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών, δηλώνει στο Σίγμα ο τέως ειδικός διαχειριστής της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, Kρίς Παύλου.

Ο Κρίς Παύλου κλήθηκε να απαντήσει γιατί παραμένει στην προεδρία των θυγατρικών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας στο εξωτερικό αφού αποτελεί παρελθόν από τη διαχείριση της. «Ρώτησα το νέο διαχειριστή

και με παρακάλεσε να παραμείνω. Είμαι πρόεδρος μέχρι να με ενημερώσουν ότι θα διορίσουν κάποιον άλλο. Προσωπικά δεν ήθελα να είμαι».

Η συζήτηση στράφηκε γύρω από τον Κρίς Παύλου, όταν έγινε αναφορά στη ρωσική τράπεζα, για την οποία ο τέως διαχειριστής είχε καταγγείλει στην επιτροπή στις 5 Οκτωβρίου του 2016, εμπλοκή της μαφίας. Η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη ανέφερε κατά τη χθεσινή συνεδρία στους βουλευτές ότι «Ο πρόεδρος της ρωσικής τράπεζας, για την οποία καταγγέλθηκαν τα αίσχιστα σας ενημέρωσε ότι είναι ο ίδιος; Και σήμερα είναι...Και σήμερα που μιλούμε είναι. Είναι στις περισσότερες θυγατρικές εταιρείες που διαθέτει η Λαϊκή Τράπεζα, είναι πρόεδρος ο Διαχειριστής. Ο κύριος Κρις Παύλου ήταν πρόεδρος. Δεν κατηγόρησα και δεν είπα τίποτε. Γεγονός είναι, ότι ήταν αυτής της τράπεζας».

Η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη όταν ρωτήθηκε κατά πόσο ανέλαβε την προεδρία των θυγατρικών της Λαϊκής στο εξωτερικό λόγω του διορισμού του ως διαχειριστή απάντησε. «Δεν είναι καθηκόντως, διότι ο κ. Αλεξάνδρου είναι διαχειριστής και δεν είναι πρόεδρος. Άρα δεν ήταν καθηκόντως. Ο Κρίς Παύλου παραμένει πρόεδρος σε όλες τις θυγατρικές της πρώην Λαϊκής στο εξωτερικό πλην αυτής στην Μάλτα. Στην IBG Ελλάδος ήταν πρόεδρος πριν αναλάβει τη διαχείριση της πρώην Λαϊκής και παραμένει μέχρι σήμερα».

«Ήμουν πάντα 100% διαφάνεια. Λέγουν αυτές τις κουβέντες γνωρίζοντας ότι δεν είμαι εκεί για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Συνεχώς ρίχνουν καρφιά» ανέφερε ο Κρίς Παύλου ενώ ρωτήθηκε κατά πόσο γνώριζε ότι η πρώην διαχειρίστρια της Λαϊκής, την οποία διαδέχθηκε, ήταν ανάμεσα στους κουρεμένους καταθέτες της τράπεζας. «Το έμαθα πριν 1,5 μήνα περίπου για την κυρία Αντωνιάδου. Η δουλειά της ήταν να προστατεύσει τα περιουσιακά στοιχεία».

Υπενθυμίζεται ότι η Άντρη Αντωνιάδου είχε διοριστεί ειδική διαχειρίστρια της πρώην Λαϊκής από τον τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα