Κρεοπώλης υπό διήμερη κράτηση για κρέατα με … κοπριά

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, μη ελεγμένα σφάγια να έχουν διοχετευθεί στην αγορά από το κρεοπωλείο του 51χρονου που συνελήφθη χθες και τέθηκε σήμερα υπό διήμερη κράτηση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, τα τρία σφάγια που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα στα ψυγεία του κρεοπωλείου, έφεραν σήμανση από μη εγκεκριμένες σφραγίδες που εκτιμάται πως είναι πλαστές και οι οποίες, ωστόσο, δεν έχουν μέχρι

στιγμής εντοπιστεί.

"Τα τρία σφάγια παραλήφθηκαν για καταστροφή και οι εξετάσεις συνεχίζονται από την Αστυνομία σε στενή συνεργασία με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του Κράτους", είπε και υπέδειξε πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό το οποίο άπτεται της υγείας του κοινού.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Σωτηριάδης είπε ότι, ενόψει και των γιορτών, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, σε συνεργασία με την Αστυνομία, "ούτως ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν προωθηθεί για κατανάλωση στο κοινό και άλλα κρέατα υπό τις συνθήκες που διερευνώνται".

Ο 51χρονος ισχυρίζεται πως τα τρία σφάγια τα είχε παραλάβει από πρόσωπο που δεν κατονομάζει, ωστόσο δεν αποκλείεται, αυτά να προέρχονται από τη μάντρα που διατηρεί στην επαρχία Λεμεσού.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε πως τα σφάγια έφεραν επάνω τους κοπριά, κάτι που υποδεικνύει ότι αυτά δεν τεμαχίστηκαν σε σφαγείο, καθώς σε τέτοια περίπτωση πλένονται και ακολουθείται ειδική διαδικασία ώστε να είναι κατάλληλα για την αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα