Κουγιάλης: Άμεσα η καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες

Μέχρι την επόμενη βδομάδα θα καταβληθούν στους αγρότες 6 εκατομμύρια ευρώ ως άμεση προκαταβολή για τις ζημιές που υπέστησαν λογω ανομβρίας, χαλαζόπτωσης και παγετού.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας Νίκο Κουγιάλη, μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία θα καταβληθούν αποζημιώσεις σε αγρότες ύψους €19.286.000, αποφασίστηκε όπως ενισχυθούν με ένα αρχικό ποσό προκειμένου να αγοράσουν τα πρώτα εφόδια για την παραγωγή τους.

Μιλώντας στην εκπομπή του Σίγμα, "Πρωτοσέλιδο" ο κ. Κουγιάλης, εξήγησε ότι είναι οφειλές από τον ΟΓΑ

ο οποίος αδυνατεί να πληρώσει τις αποζημιώσεις στους αγροτες λόγω χαμηλών αποθεματικών για αυτό, τόνισε, η Κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει βαθιά τα χέρια στα κρατικά ταμεία.

Όπως αποκάλυψε χθες το Sigmalive η καταβολή των αποζημιώσεων θα ξεκινήσει άμεσα, με πρώτους στη σειρά για αποζημίωση του σιτηροπαραγωγούς, αλλά και τους παραγωγούς εσπεριδοειδών, αγκινάρας και μέσπιλων, οι οποίοι θα πάρουν προκαταβολή 50% της αποζημίωσης για να βοηθηθούν στη σπορά.

Θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι δικαιούχοι με το υπόλοιπο ποσό να δίνεται σταδιακά μέχρι το τέλος του 2016, μετά από έγκριση συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το σκοπό αυτό.

Η κίνηση αυτή, έρχεται ως ανακούφιση για αρκετούς αγρότες οι οποίοι έχουν πληγεί λόγω καιρικών συνθηκών, σε μια οικονομική στιγμή που αντικειμενικά δεν είναι και η καλύτερη δυνατή για την ομάδα αυτή του πληθυσμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα