Η ΠΟΕΔ αξιολογεί τα δεδομένα και μελετά τη λήψη μέτρων

Τα αποτελέσματα της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Υπουργείο Παιδείας για τα προβλήματα στη Δημοτική Εκπαίδευση θα αξιολογήσει στις 10.00 σε έκτακτη συνεδρία το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ.

Η Οργάνωση των δασκάλων δεν έμεινε ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα της σύσκεψης, στην οποία έλαβαν, επίσης, μέρος ο Υπουργός Παιδείας, η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Σχολείων

Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Η ΠΟΕΔ εξέφρασε έντονη διαφωνία με το καθεστώς εργοδότησης 147 δασκάλων, οι οποίοι θα καλύψουν έκτακτες ανάγκες. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ δεν αποκλείεται να ληφθεί απόφαση και για λήψη νέων μέτρων.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο ότι ενώπιον των μελών του Δ.Σ. θα τεθούν και οι όρους απασχόλησης των αντικαταστατών, τους οποίους, απέστειλε το πρωί στη συντεχνία των δασκάλων ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής, σύμφωνα με τη δέσμευση, που ανέλαβε στη διάρκεια της τετραμερούς σύσκεψης της Τρίτης.

Σύμφωνα, εξάλλου, με την Πρόεδρο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μαρία Σάββα, οι όροι εργοδότησης των 147 δασκάλων θα είναι αναλογικά ίδιοι με τους συμβασιούχους, που έχουν ετήσια συμβόλαια.

Σύμφωνα με την κα Σάββα δόθηκε γραπτή δέσμευση ότι η νέα ρύθμιση θα εφαρμοστεί μόνο για τη φετινή σχολική χρονιά.

Στις 9.00 ο Υπουργός Παιδείας θα έχει συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα