Χριστοδουλίδης: Επιθυμούμε μεγαλύτερη εμπλοκή της Γαλλίας

Η Γαλλία, μετά το Brexit, είναι η μόνη χώρα κράτους μέλος της ΕΕ και μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και επιθυμούμε να έχει ακόμα πιο ενισχυμένο ρόλο στο Κυπριακό, ειδικότερα στα θέματα της ασφάλειας δήλωσε στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Παράλληλα, απόλυτη ικανοποίηση από τα αποτελέσματα από αυτό τον κύκλο επαφών με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Υπάρχει

ικανοποίηση, είπε, για τον τρόπο που προσεγγίζεται η πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη στο θέμα της ασφάλειας, στα διάφορα επίπεδα ασφάλειας, όπως καταγράφονται, τα οποία ενισχύουν την αντίληψη ότι δεν μπορούν να υπάρξουν ξένες εγγυήσεις ή παραμονή ξένου στρατού, στο πλαίσιο επίλυσης του Κυπριακού.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι εκτός από το Συμβούλιο Ασφαλείας, υπάρχει ρόλος και για την ΕΕ και ο Πρόεδρος της δημοκρατίας θα κρατά συνεχώς ενήμερους τους εταίρους στην ΕΕ για την κατάσταση πραγμάτων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Μετά τη Μπρατισλάβα είπε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, θα ενημερώσει για τις εξελίξεις και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα