Κόντρα για τις ευθύνες στο κούρεμα του 2013 (vid)

Συνεχίζεται η διαμάχη των κομμάτων σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας και το κούρεμα του 2013.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» του ΣΙΓΜΑ, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης αφού παρέθεσε απόσπασμα από τα πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης Χριστόφια, στην οποία ο τέως ΠτΔ φέρεται να αντιδρά στα νομοσχέδια Καζαμία, είπε ότι η τότε Κυβέρνηση ήξερε ότι με το κούρεμα

των ελληνικών ομολόγων θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Τορναρίτη, η τότε Κυβέρνηση όχι μόνο δεν αξιολογούσε σωστά τον κίνδυνο, αλλά «δεν έκαναν τίποτα απολύτως» βάζοντας τα πάντα «στον αυτόματο πιλότο».

Εξάλλου πρόσθεσε, ο κ. Χριστόφιας είχε δηλώσει ότι «θα αναλάβω να διαχειριστών την ελεύθερη οικονομία», παρόλο που δεν πιστεύει σε αυτή.

Με τη σειρά του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, αφού ανέφερε ότι οι ευθύνες στην οικονομία βαραίνουν και τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαπαδόπουλο, έκανε λόγο για ψευδείς αναφορές και υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση Χριστόφια έχει κριθεί.

«Όντως, κακές οι σχέσεις του Αναστασιάδη με τον κ. Ορφανίδη. Ποιος δικαιώθηκε; Εκείνοι που ζητούσαν τον επαναδιορισμό του; Ούτε ένας του Συναγερμού ή της ηγεσίας του ΔΗΚΟ για το πώς βρέθηκαν πάνω από 2,3 δισ. ευρώ στην κατοχή της Τράπεζας Κύπρου. Τότε Αβέρωφ Παπαδόπουλος – το γένος Ορφανίδη- κάλυπταν και συγκάλυπταν την τραπεζική ληστεία», είπε.

Η βουλευτής του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίνου σημείωσε ότι η αλήθεια δεν έχει κομματικό χρωματισμό.

«Η κυπριακές τράπεζες είχαν στο χαρτοφυλάκιό τους είχαν συνολικά στο χαρτοφυλάκιό τους 4,2 δισ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα. Είχαν δηλαδή στα περιουσιακά τους στοιχεία ελληνικό χρέος. Όταν προέκυψε η αναγκαιότητα για το ελληνικό κράτος να προχωρήσει και να μπει σε μνημόνιο, ήταν όρος των ευρωπαίων εταίρων να υπάρξει διαγραφή μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα