Οι «βάρβαροι» Κύπριοι, το λόμπι κυνηγών και τα βασανιστήρια

Δημοσίευμα της Guardian αναφέρεται στις «βαρβαρότητες» των Κυπρίων απέναντι στα ζώα, συνδυάζοντας το θέμα με τις προεδρικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, υπήρξε κοινωνική κατακραυγή όταν το καλοκαίρι, εννέα σκύλοι που ανήκαν σε κυνηγό, κάηκαν ζωντανοί μέσα στα κλουβιά, από τα οποία δεν έβγαιναν ποτέ.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για την

υπόθεση στην οποία ομάδα τουριστών ανακάλυψε νεκρούς σκύλους να βρίσκονται μέσα στα κλουβιά τους στην Κοίλη της Πάφου.

Μάλιστα, φιλοξένησαν δηλώσεις της ομάδας Cyprus Animal Defenders που ασχολήθηκε με τη διάσωση των σκύλων και σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, μια ακτιβίστρια βρέθηκε κατηγορούμενη για κλοπή των σκύλων που διασώθηκαν.

«Η πρώην αποικία της Βρετανίας δεν είναι ξένη στην κακοποίηση ζώων. Σε μια χώρα που οι πολιτικοί παραδοσιακά έχουν ισχυρούς δεσμούς με το πανίσχυρο λόμπι των κυνηγών, οι οποίοι παγιδεύουν αμπελοπούλια στα ξόβεργα, οι ιστορίες εγκατάλειψης των ζώων είναι αμέτρητες», αναφέρει χαρακτηριστικά η αρθρογράφος της Guardian.

Συνεχίζει αναφέροντας ότι: «Για χρόνια, οι Κύπριοι, ακολουθώντας το παράδειγμα των «ξαδερφιών» τους στην Ελλάδα, συστηματικά σκότωναν γάτους και σκύλους που δεν ήθελαν, δηλητηριάζοντάς τους. Η έντονη αντίθεση στη διαδικασία της στείρωσης, με το σκεπτικό ότι έρχεται σε αντίθεση το έμφυτο δικαίωμα του αρσενικού να ζευγαρώνει, έχει οδηγήσει σε έκρηξη του πληθυσμού των γατών και των σκύλων. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι μόνο ο πληθυσμός των γάτων υπερβαίνει τα 1,2 εκατομμύρια».

Ο αποτροπιασμός των τουριστών για τις «βαρβαρότητες των Κυπρίων» στο παρελθόν, συνεχίζει το δημοσίευμα, οδήγησε σε μποϊκοτάζ των επισκέψεων στο νησί.

Για να ενισχύσει την άποψή της για την αδιαφορία των Κύπριων, αναφέρει τις περιπτώσεις των αδέσποτων σκύλων, τους οποίους φαίνεται να εγκαταλείπουν κατά δεκάδες. Μια Βρετανίδα εθελόντρια που ασχολείται με την αποστολή σκύλων στη Βρετανία, αναφέρει στην Guardian ότι μέχρι σήμερα έχουν σταλεί 218. Η εθελόντρια ανέφερε ότι «Υπάρχουν πολλές προλήψεις σε σχέση με τα σκυλιά στην Κύπρο. Τα θεωρούν βρόμικα και επικίνδυνα και κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα μαύρα σκυλιά».

Εξαιτίας όλων αυτών των παραδειγμάτων, ο αρθρογράφος θεωρεί ότι μπήκε στην ατζέντα των υποψηφίων προέδρων το ζήτημα των ζώων.

Στο ίδιο άρθρο φιλοξενούνται οι δηλώσεις των υποψηφίων για το προεκλογικό τους πρόγραμμα για τα ζώα, αναφέροντας μέσα στα θετικά ότι ο Νίκος Αναστασιάδης τοποθέτησε τον Κυριάκο Κυριάκου, Πρόεδρο του Κόμματος για τα Ζώα, στη θέση του Συμβούλου του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Προστασία και Ευημερία των Ζώων.

Keywords
Τυχαία Θέματα