Κομισιόν: Προθεσμία ενός έτους σε Πορτογαλία και Ισπανία

Προθεσμία ενός επιπλέον έτους έδωσε η Κομισιόν, σε Πορτογαλία και Ισπανία για να προσαρμόσουν τα δημόσια οικονομικά τους, με στόχο την υποχώρηση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων.

Η νέα προθεσμία που ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί ανακοίνωσε είναι το τέλος του 2016 για την Πορτογαλία και το τέλος του 2017 για την Ισπανία.

Σύμφωνα με τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, η Κομισιόν συνεκτίμησε ότι "αυτή δεν είναι

η κατάλληλη στιγμή" για να προτείνει η Κομισιόν κυρώσεις κατά των δύο αυτών χωρών, αλλά "το κολέγιο των Επιτρόπων θα επανεξετάσει το θέμα στις αρχές Ιουλίου". Απέρριψε μάλιστα τις πληροφορίες που έφεραν την Κομισιόν να επεξεργάζεται σχέδιο επιβολής προστίμων στις δύο αυτές χώρες.

"Προς το παρόν θεωρούμε ότι το σωστό είναι να δώσουμε δημοσιονομικές κατευθύνσεις και συμβουλές στις δύο χώρες", δήλωσε ο Επίτροπος, από το βήμα της καθημερινής ενημέρωσης των συντακτών.

Συνολικά η Κομισιόν, η οποία σήμερα έλαβε αποφάσεις σε σχέση με τις ετήσιες συστάσεις προς τα κράτη μέλη για την βελτίωση των δημοσίων οικονομικών τους, συνεχάρη τρία κράτη μέλη, την Κύπρο, την Σλοβενία και την Ιρλανδία, συνέστησε προσοχή στο θέμα του χρέους για το Βέλγιο, τη Σλοβακία και την Ιταλία, και ζήτησε από τη Σλοβακία, τη Μάλτα και την Ουγγαρία να επιταχύνουν τις προσπάθειες για τη μείωση των ελλειμμάτων τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα