Συμφωνία για κατασκευή νέας σειράς κινητών & τάμπλετς Nokia

Την επιστροφή της στην παγκόσμια σκηνή της κινητής τηλεφωνίας προγραμματίζει η πάλαι ποτέ κραταιά Nokia, δίδοντας εμπορική άδεια στην φιλανδική HMD Global για να κατασκευάσει κινητά τηλέφωνα και τάμπλετς με τη γνωστή επωνυμία για την επόμενη δεκαετία.

Όπως ανακοίνωσε η φινλανδική εταιρεία, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η HMD Global

και ο ταϊβανέζικη FIH Mobile του ομίλου FoxComm Technology θα αναλάβει το τηλεφωνικό τμήμα της Microsoft έναντι €310 εκατομμυρίων. Υπενθυμίζεται ότι η Microsoft είχε εξαγοράσει το 2014 το τμήμα κινητής τηλεφωνίας της Nokia έναντι €6,4 δισ. Η προκαταρτική συμφωνία μεταξύ της Microsoft και της Nokia αναμένεται να κλείσει στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Η HMD Global είναι εταιρεία επιχειρηματικού κεφαλαίου (venture capital) στο κεφάλαιο της οποίας δεν θα συμμετέχει η Nokia.

Η φινλανδική εταιρεία ήταν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων από το 1998 μέχρι το 2011, όταν ξεπεράστηκε από τον κορεατικό κολοσσό Samsung, καθώς δεν κατάφερε να προσαρμοστεί με την ταχεία άνοδο των «έξυπνων κινητών τηλεφώνων». To 2011 η Nokia είχε επιλέξει την πλατφόρμα λογισμικού των Windows, που αποδείχθηκε αποτυχία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα