ΚΟΑ: Συνάντηση με Ομήρου για τον προϋπολογισμό

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου, είχε η πρόεδρος του ΚΟΑ Κλέα Παπαέλληνα, προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα της υλοποίησης του προϋπολογισμού του ΚΟΑ την τρέχουσα χρονιά αλλά και για τον προγραμματισμό του 2016.

Αναλυτικά:

Για τον προγραμματισμό για το 2016 και την υλοποίηση του προϋπολογισμού για την τρέχουσα

χρονιά του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου σε συνάντηση που είχε στα γραφεία του ΚΟΑ με την Πρόεδρο του Οργανισμού Δρ Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι κ. Δημήτρης Λεοντής μέλος του Δ.Σ, κ. Φίλιππος Σοφοκλέους, Λειτουργοί του ΚΟΑ καθώς και η Γενική Διευθύντρια της Βουλής κ. Βασιλική Αναστασιάδου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Ομήρου είπε πως κατά τη συνάντηση ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του ΚΟΑ, ενός σημαντικού Ημικρατικού Οργανισμού που έχει την ευθύνη για την κρατική πολιτική στον χώρο του αθλητισμού. «Ενημερωθήκαμε από την Πρόεδρο, τα Μέλη του ΔΣ καθώς και τη Διεύθυνση για την υλοποίηση του προϋπολογισμού για το 2015, και για τον προγραμματισμό για την ερχόμενη χρονιά, λαμβανομένου υπόψη ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ασχοληθεί με τη μελέτη του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί για το 2016». Ο κ. Ομήρου τόνισε ότι ο ΚΟΑ επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο που τυγχάνει εκτίμησης από την κοινωνία, και η Βουλή μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της να εγκρίνει τους προϋπολογισμούς αλλά και μέσα στο πλαίσιο του ελεγκτικού της ρόλου, παρακολουθεί πολύ στενά τις δραστηριότητες του ΚΟΑ. Σημείωσε πως προγράμματα όπως ο Αθλητισμός Για Όλους αποτελούν κατακτήσεις για την κυπριακή κοινωνία και Πολιτεία και ο ΚΟΑ διαδραματίζει πρωταγωνιστικό και επιτελικό ρόλο σε αυτά τα προγράμματα. Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στη συνέχεια στα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο του αθλητισμού, όπως η εμπορευματοποίηση, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί γιατί το ήθος θα πρέπει να είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον υγιή αθλητισμό. Ου το νικάν αλλά το ευ αγωνίζεσθαι. Συνεπώς ακολουθώντας αυτές τις σοφές ρήσεις της αρχαίας Ελλάδας μπορούμε να βρούμε το σωστό δρόμο για την ανάπτυξη και προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους”, κατέληξε.

Η Πρόεδρος του ΚΟΑ Δρ Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα με τη σειρά της ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής για το ενδιαφέρον του για τον Κυπριακό Αθλητισμό, σημειώνοντας πως η επίσκεψη του στα γραφεία του ΚΟΑ μαζί με τη Γενική Διευθύντρια της Βουλής κ. Αναστασιάδου μαρτυρά το ενδιαφέρον και τη διαχρονική στήριξη του σώματος για τον αθλητισμό. Στη συνέχεια ανέφερε ότι, με τον κ. Ομήρου συζήτησαν, εξέτασαν και διαπίστωσαν ότι έχουν κοινούς σκοπούς και οράματα για την ανάπτυξη του κυπριακού αθλητισμού. Επίσης, κατά τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία του ΚΟΑ ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τη σχέση του Οργανισμού με τις διάφορες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και τη συνεργασία που έχουν, τους στόχους του ΚΟΑ για την επόμενη χρονιά. «Έχουμε αποφασίσει ότι θα έχουμε μια ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και εκεί και όπου μπορούμε θα ενημερώνουμε τη Βουλή ώστε σε κάποια θέματα να έχουμε τη βοήθεια και τη στήριξη του σώματος», είπε και τόνισε πως ο αθλητισμός μπορεί να καταστεί εργαλείο για μια καλύτερη κοινωνία. Τέλος, η Πρόεδρος του ΚΟΑ ευχαρίστησε τη Βουλή ως ένας από τους κύριους συνεργάτες του Οργανισμού στην πρώτη θεσμοθετημένη Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού με δύο δράσεις, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προώθηση του μηνύματος “Be active”, και “Find your move”, μέσα από δύο καινοτόμες δράσεις.



Keywords
Τυχαία Θέματα