Έκκληση Πρεσβυτέρων για τα δικαιώματα των ηλικιωμένων

Η Οργάνωση Πρεσβυτέρων Πολιτών απευθύνει έκκληση “προς την Κυβέρνηση, την Βουλή και τα κόμματα να συνεργαστούν έτσι ώστε οι ηλικιωμένοι να διατηρούν ένα ικανοποιητικό επίπεδο υγείας, προσφέροντας τους μεγαλύτερες διευκολύνσεις στα κρατικά νοσηλευτήρια και άλλες δημόσιες υπηρεσίες και συνέχιση της προσπάθειας για επιτυχή λύση των προβλημάτων τους, όπως για παράδειγμα το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, που τόσο έχει ανακουφίσει χιλιάδες οικογενειών”.

Σε ανακοίνωσή

της με την ευκαιρία της 1ης Οκτωβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων, η Οργάνωση Πρεσβυτέρων Πολιτών Κύπρου, διακηρύττει “μαζί με ενάμιση εκατομμύριο Ευρωπαίους συναδέλφους, ότι θα συνεχίσουμε και θα ενδυναμώσουμε τις προσπάθειες μας, παρά τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης, για να εξασφαλιστεί μία αξιοπρεπής διαβίωση στους ηλικιωμένους όπως ταιριάζει στους αγωνιστές της ζωής”.

Η Οργάνωση Πρεσβυτέρων Πολιτών Κύπρου αναφέρει ότι “η σημερινή επέτειος δυστυχώς συνεχίζει να βρίσκει τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας της μικρής μας πατρίδας, σε μια πολύ δύσκολη θέση”.

“Οι μειώσεις των συντάξεων και η ψηλή ανεργία στους νέους αναγκάζει τα ηλικιωμένα συνταξιούχα μέλη μιας οικογένειας να συνεισφέρουν οικονομικά για να μπορούν να συντηρούν τις οικογένειες τους και πολλά άλλα προβλήματα, τα οποία έφερε μαζί της η κρίση, κάνουν την ζωή των ηλικιωμένων πολύ πιο δύσκολη”, σημειώνει η Οργάνωση.

Προσθέτει ότι “στην ηλικία της σύνταξης ο κάθε άνθρωπος περιμένει να ζήσει μια πιο άνετη και ξέγνοιαστη ζωή να ασχοληθεί με τον εθελοντισμό, με χόμπυ και άλλα θέματα που τον ευχαριστούν, και που φυσικά δεν μπορούσε να απολαύσει ενόσω εργαζόταν”.

Τα δεδομένα όμως της εποχής δυστυχώς τον αναγκάζουν, αν είναι τυχερός, να συνεχίζει να εργάζεται για να συμπληρώνει το εισόδημα του και για να ανακουφίζει παιδιά και εγγόνια που είναι άνεργοι, συνεχίζει.

Καταλήγοντας, η Οργάνωση Πρεσβυτέρων Πολιτών Κύπρου ελπίζει “ η φετινή χρονιά να είναι η τελευταία που αναγκάζει τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας να ζουν με τόσες δυσκολίες

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα