ΚΝΕ: Η Ναυτιλία δεν είναι μόνο πλοία

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, ως ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, χαιρετίζει την “Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας”, η οποία έχει καθιερωθεί να εορτάζεται από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (“ΔΝΟ”) κάθε χρόνο στα τέλη Σεπτεμβρίου, στοχεύοντας στο να προβάλει διεθνώς τη σημασία της Ναυτιλίας για την παγκόσμια οικονομία, τη θαλάσσια ασφάλεια, καθώς επίσης και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας έχει ως τίτλο ‘Ναυτιλία: Αναντικατάστατη για τον Κόσμο’.

Αποτελεί γεγονός ότι η Ναυτιλία, μεταφέροντας

διά θαλάσσης 90% του παγκόσμιου εμπορίου, είναι αναντικατάστατη για τον κόσμο και παραμένει ένας σημαντικότατος παράγοντας στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, επιτρέποντας στην αλληλεξαρτώμενη παγκόσμια οικονομία να στοχεύει προς μια βιώσιμη ανάπτυξη.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με άλλους φορείς του Κυπριακού ναυτιλιακού συμπλέγματος, θα συμμετάσχει στους φετινούς εορτασμούς για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας, διοργανώνοντας σειρά δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια μιας ‘Εβδομάδας Ναυτιλίας’, με θέμα ‘Η Ναυτιλία δεν είναι μόνο πλοία’, από τις 23 Σεπτεμβρίου μέχρι 1 Οκτωβρίου. Στόχος της ‘Εβδομάδας Ναυτιλίας’ είναι η προώθηση της Ναυτιλίας και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού πέραν και ανεξάρτητα από την πολύ σημαντική οικονομική συνεισφορά της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας στην Κυπριακή Οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο έχει προετοιμάσει ένα ειδικό πρόγραμμα με διάφορες δραστηριότητες, που συμπεριλαμβάνουν εκστρατεία ενημέρωσης στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, τη διοργάνωση Ναυτιλιακής Έκθεσης, η οποία έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Μεταφορών, κ. Μάριου Δημητριάδη και Φιλανθρωπικό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης Παραλίας, στις οποίες ολόκληρη η Κυπριακή Ναυτιλιακή Βιομηχανία, Κυβερνητικά Τμήματα, Επαγγελματικοί Οργανισμοί και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, έχουν προσκληθεί να στηρίξουν και να συμμετάσχουν.

Το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο αισιοδοξεί ότι μέσα από αυτή την ‘Εβδομάδα Ναυτιλίας’ για ευαισθητοποίηση της Κυπριακής Κοινωνίας, θα περάσει το μήνυμα ότι η Κυπριακή Ναυτιλιακή βιομηχανία δεν μεταφέρει μόνο εμπορεύματα και επιβάτες αλλά και μηνύματα κοινωνικής στήριξης της Κυπριακής Κοινωνίας και έτσι, η Ναυτιλία είναι... Αναντικατάστατη για την Κύπρο!

Keywords
Τυχαία Θέματα