Κλείδωσε το επιτελείο Μαλά - Αυτός είναι ο επικεφαλής

Κατέληξε τελικά στον επιτελάρχη του ο Σταύρος Μαλάς. Παρά τις δημοσιογραφικές πληροφορίες των τελευταίων ημερών που ήθελαν τον επικεφαλής του επιτελείου να είναι ο 38χρονος Λεόντιος Φιλοθέου, τελικά ο Σταύρος Μαλάς κατέληξε σε μια πιο έμπειρη πολιτικά επιλογή.

Ο επικεφαλής του επιτελείου του Σταύρου Μαλά, ο οποίος τελικά θα κληθεί να "τραβήξει κουπί" μαζί με την Ειρήνη Χαραλαμπίδου σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία είναι ο πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ Λεμεσού, Χρίστος Μέσης.

Τις τελευταίες ημέρες έγιναν αρκετές ζυμώσεις

για το συγκεκριμένο ζήτημα και η τελική απόφαση επισημοποιήθηκε μόλις χθες. Σημαντικό ρόλο για την επιλογή Μέση, διαδραμάτισε το γεγονός ότι το άτομο που θα αναλάμβανε ως πολιτικά επικεφαλής του επιτελείου θα έπρεπε να μπορεί να συγκεράσει εμπειρία με ανεξαρτησία σε επίπεδο κομματικής ταυτότητας, κάτι που θέλει να διαφυλάξει ο ίδιος ο Σταύρος Μαλάς.

Ο Χρίστος Μέσης είναι Μηχανολόγος Μηχανικός με σπουδές στο Άαχεν της Γερμανίας.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου από το 1994 μέχρι το 2000. Συμμετείχε σε ειδικές συνόδους των Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Κοινοπολιτείας και σε άλλα διεθνή συνέδρια και διμερείς διακρατικές συναντήσεις.

Διετέλεσε δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς για δυο θητείες. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου. Ήταν μέλος στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ από το 1998 -2008 όταν και αποστασιοποιήθηκε από το ΔΗΚΟ.

Το 2011 εξελέγη βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού με το ΑΚΕΛ, θέση την οποία κατείχε μέχρι το 2016 και τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.

Το υπόλοιπο επιτελείο Μαλά

Ασφαλείς πηγές αναφέρουν ότι στο επιτελείο Μαλά συμμετέχουν κυρίως νεαρά σε ηλικία άτομα που στην πλειοψηφία τους δεν είναι στελέχη πρώτης γραμμής του ΑΚΕΛ, επιστήμονες με ακαδημαϊκά προσόντα σε όλους τους φορείς.

Ανάμεσα στα στελέχη του επιτελείου, υπάρχουν φυσικά και κάποια στελέχη του ΑΚΕΛ, ωστόσο δεν αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία.

Keywords
Τυχαία Θέματα