"Ενωμένη Κύπρος": Ο Γκουτέρες προσπαθεί να άρει το αδιέξοδο

Η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης -Ενωμένη Κύπρος καλεί τον ΓΓ των ΗΕ να αναζητήσει τρόπους να αρθεί το αδιέξοδο στο Κυπριακό.
Σε ανακοίνωση με αφορμή την 1η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Μέρα Δράσης των Συνδικάτων για την Ειρήνη, η Πρωτοβουλία καλεί τον Αντόνιο Γκουτέρες να αξιοποιήσει το ρόλο του ως συντονιστής και να οικοδομήσει επί της εμπειρίας του Κραν Μοντάνα και να αναζητήσει τρόπους για να σπάσει το αδιέξοδο.

"Προτείνουμε μια νέα

διαδικασία με ενεργό συμμετοχή όσων από την κοινωνία των πολιτών πιστεύουν στη λύση με συνομιλίες και προς αυτή τη κατεύθυνση εργαζόμαστε για ετοιμασία ειδικών προτάσεων", αναφέρει η Πρωτοβουλία η οποία επίσης καλεί τους πολιτικούς ηγέτες άμεσα να σταματήσουν το παιγνίδι της αλληλοεπίρριψης ευθυνών και να επιδείξουν την αναγκαία σοβαρότητα, ηγεσία και βούληση.

"Το γενικό πλαίσιο για λύση υπάρχει, αλλά θα πρέπει να συζητήσουμε τη διαδικασία και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Προς αυτή την κατεύθυνση, απαιτείται άμεσα η εμπλοκή του Κυπριακού λαού, των πολιτικών κομμάτων, των ομάδων, των κινημάτων και πρωτοβουλιών των πολιτών για να εργαστούν πιο έντονα από ποτέ για να εμποδίσουν την αποτρόπαια διχοτόμηση που όλο και περισσότερο θωρακίζεται", καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα