«Κλείδωσε» και μίλησε στους Έλληνες ο Σπανούλης!

Κανείς δεν ξέρει τι να πει... τα λέει όλα η σιωπή! Κανείς από τους παίκτες του Ολυμπιακού δεν είχε όρεξη να μιλήσει, μετά την απώλεια του τίτλου του πρωταθλητή Ελλάδας, μέσα στο ΣΕΦ. «Να σε πάρω αύριο για συνέντευξη;» ρώτησα τον πάντα ευδιάθετο Κώστα Παπανικολάου κατά την έξοδό του, περίπου 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. «Όχι, να μην με πάρεις» απάντησε με τα μάτια χαμηλωμένα, ο φόργουορντ

των «ερυθρόλευκων», ο οποίος συνηθίζει να πειράζει τον κόσμο και να κάνει αστεία. Μόλις είχε βγει από τα αποδυτήρια, όπου είχαν «κλειδωθεί» οι Έλληνες παίκτες της ομάδας του Πειραιά συντετριμμένοι για την ήττα από τον Παναθηναϊκό στον 5ο τελικό ακούγοντας αυτά που είχε και ήθελε να τους πει ο αρχηγός τους, Βασίλης Σπανούλης. Ο Βασίλης Σπανούλης που πριν έναν χρόνο οδηγούσε στον τίτλο τον Ολυμπιακό, μέσα στο ΟΑΚΑ, με τρίποντο μπροστά στον Δημήτρη Διαμαντίδη, στο «κύκνειο άσμα» του τέως αρχηγού του Παναθηναϊκού!

Τι ειπώθηκε ανάμεσα στον ?Kill-Bill? και τους υπόλοιπους Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού θα γίνει γνωστό μέσα στις επόμενες ημέρες. Προς το παρόν κανείς δεν έχει όρεξη για κουβέντες στον Ολυμπιακό. Όπως κανείς του δεν εμφανίστηκε και στη συνέντευξη Τύπου, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να κάθεται μόνος στο πάνελ. Στις 19 Μαϊου, ο Ολυμπιακός απέκλεισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης του δυσθεώρητου μπάτζετ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στον ημιτελικό της Euroleague στην Κωνσταντινούπολη. Στις 21 Μαΐου έπαιξε στον τελικό της Euroleague, μέσα στην έδρα της νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης Φενερμπαχτσέ. Στις 11 Ιουνίου, κάποιοι (και ήταν πολλοί) εξαγριωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού τα ξεχνούσαν όλα και έσπαγαν τα αυτοκίνητα του μάνατζερ και υπεύθυνου επικοινωνίας της ΚΑΕ, Χρήστου Μπαφέ και του φυσιοθεραπευτή Μάριου Τσαγγαρά.

«Έμειναν από ενέργεια», «φταίει ο Σφαιρόπουλος που δεν ξεκούρασε Σπανούλη και Πρίντεζη στον 4ο τελικό», «φταίει ο Σφαιρόπουλος που άφησε τόσο πολύ μέσα τους Σπανούλη και Πρίντεζη στον 5ο», «φταίνε οι Αγγελόπουλοι που πήραν τον Ουότερς και κράτησαν τον Γιανγκ», «Φταίνε οι Αγγελόπουλοι που δεν παίρνουν περισσότερους παίκτες», «να φύγει ο Γιανγκ», «να μείνει μόνο ο Χάκετ», «αποτυχημένος ο Σφαιρόπουλος»: Όλα αυτά και άλλα πολλά ακούσθηκαν και ειπώθηκαν από τους προπονητές του καναπέ!

Το ερώτημα είναι ποιοι θα θέλουν να μείνουν σε μια ομάδα, της οποίας μερίδα οπαδών εκσφενδονίζει καπνογόνα στους παίκτες του αντιπάλου, δημιουργεί ατμόσφαιρα τρομοκρατίας με δεκάδες κροτίδες, οπαδοί που δεν σέβονται τον ιδρώτα των παικτών της δικής τους ομάδας πρώτα! Και μου έρχονται στο μυαλό τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα που εκμυστηρευόταν πως δεν θέλει να επιστρέψει ποτέ στον Ολυμπιακό, μετά τον προπηλακισμό που είχε δεχτεί ο ίδιος και οι παίκτες του από μερίδα οπαδών, κατά την επιστροφή της αποστολής στο ΣΕΦ από τον αποκλεισμό στον προημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Την επομένη ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραιτήθηκε νιώθοντας αηδιασμένος. Λίγα χρόνια αργότερα, χθες, τη νύχτα της 11ης Ιουνίου, ο Έρικ Γκριν, έλεγε ιδιαίτερα ενοχλημένος αμέσως μετά την ήττα στο ΣΕΦ: «Δεν ξέρω αν θα μείνω μετά από όσα βίωσα απόψε εδώ. Φοβήθηκα. Δεν τα έχω ξαναδεί στη ζωή μου και στην καριέρα μου».

O Ολυμπιακός των 6 φάιναλ φορ Euroleague τα τελευταία 9 χρόνια και πρωταθλητής Ελλάδας 2016 και 2015 ήταν εξουθενωμένος, στον 4ο και 5ο τελικό και δεν κατάφερε να πανηγυρίσει ένα τρίτο διαδοχικό πρωτάθλημα, να γράψει ιστορία, αφού θα ήταν η πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού που το πετυχαίνει, από τη σεζόν 1996-97 (5 διαδοχικά). Την ώρα της κρίσης, ίσως να πρέπει να κοιτάξει τον «αιώνιο» αντίπαλο και να μάθει από αυτόν. Να θυμηθεί το 3-0 της Φενερμπαχτσέ επί των «πρασίνων» στα φετινά πλέι οφ της Euroleague, την επιστροφή της αποστολής του ΠΑΟ με πούλμαν από την Κωνσταντινούπολη, αλλά κυρίως τον τρόπο που τη διαχειρίστηκε για να φτάσει στην κατάκτηση του 36ου πρωταθλήματος Ελλάδας στην ιστορία του.

Keywords
Αναζητήσεις
σφαιροπουλος αποτυχημενος
Τυχαία Θέματα