Κ.Καδής: Εποικοδομητική η συνεργασία με οργανωμένους γονείς

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι την τελευταία περίοδο, η στενή και εποικοδομητική συνεργασία που αναπτύξαμε ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με τους οργανωμένους γονείς, συνέβαλε καθοριστικά στην λήψη αποφάσεων για την υιοθέτηση σημαντικότατων πολιτικών για τη διόρθωση μιας σειράς πρακτικών που εφαρμόζονταν με προβληματικό ή και αναχρονιστικό τρόπο, είπε απόψε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Σε χαιρετισμό του, στην Ετήσια

Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Λεμεσού, ο κ. Καδής ευχαρίστησε για τη συνεργασία και τη στήριξη που πρόσφεραν οι γονείς προς το Υπουργείο, όπως επίσης και για τις εποικοδομητικές απόψεις που κατέθεσαν στο τραπέζι του διαλόγου για μια σειρά από σημαντικά ζητήματα.

“Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας αυτή θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, στην προσπάθειά μας να αναζητήσουμε νέες λύσεις και να εκσυγχρονίσουμε πολλές πτυχές του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Από την πλευρά μας εκφράζουμε την ισχυρή βούληση και αποφασιστικότητά μας να προχωρήσουμε στις αλλαγές που απαιτούνται, προκειμένου να αναβαθμίσουμε ποιοτικά το επίπεδο του Δημόσιου Σχολείου και κατ’ επέκταση να βελτιώσουμε τα μαθησιακά αποτελέσματα των μαθητών μας”, πρόσθεσε.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, οι Διευθύνσεις και το Προσωπικό των σχολικών μονάδων κάθε βαθμίδας, συνέχισε, ανέκαθεν επιδιώκουν, μέσα σ’ ένα πλαίσιο κοινών στόχων, που δεν είναι άλλο από το καλό των παιδιών μας, τη στενή επικοινωνία και την αποτελεσματική συνεργασία με τους οργανωμένους γονείς. Με τον τρόπο αυτό, σημείωσε, επιτυγχάνεται η πρόληψη αλλά και η αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων, που προκύπτουν στην καθημερινότητα των παιδιών, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, αλλά και των σχολείων γενικότερα.

“Οι οργανωμένοι γονείς εκδηλώνουν με ειλικρίνεια το ενδιαφέρον τους για τα παιδιά και συμπαραστέκονται με ουσιαστικό τρόπο στις δραστηριότητες των σχολείων μας. Αποτελούν άλλωστε έναν από τους βασικούς εταίρους στο χώρο της εκπαίδευσης και οι προσπάθειές τους ενισχύουν σημαντικά το έργο του ΥΠΠ για την όσο το δυνατόν πιο εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων”, πρόσθεσε.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε τέλος, και στην απώλεια του Πόλυ Βλάχου, πρώην Προέδρου της Γενική Συνέλευσης της Ομοσπονδίας. “Ο αείμνηστος Πόλυς Βλάχος υπήρξε η προσωποποίηση του εθελοντισμού, της σύνεσης, και της συνεχούς και ανιδιοτελούς προσφοράς. Η απώλειά του αποτελεί σίγουρα μεγάλο πλήγμα για τις τάξεις των οργανωμένων γονιών αλλά και για όλους εμάς, που είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε μαζί του, να γνωρίσουμε τις αρετές και να εκτιμήσουμε την προσφορά του”, σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα