Υπ. Παιδείας: Το θέατρο προβάλλει τις ανησυχίες του ανθρώπου

Το θέατρο, πέρα από τον ψυχαγωγικό του χαρακτήρα, προβάλλει τις ανησυχίες και γενικότερα τα ζητήματα που απασχολούν και προβληματίζουν τον άνθρωπο, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Σε χαιρετισμό του στο Θεατρολογικό Συνέδριο με θέμα: “Το θέατρο στην νεότερη και σύγχρονη Κύπρο”, ο Υπουργός Παιδείας είπε

ότι “οι αρχαιότερες μορφές του αρχίζουν από την αρχαία Ελλάδα, όπου γεννήθηκε η τέχνη της `Υποκριτικής` ενώ μέχρι τις μέρες μας παραμένει ένα ζωντανό θέαμα, το οποίο δημιουργεί πολιτισμό”.

Θεωρούμε λοιπόν, συνέχισε, “ιδιαίτερα σημαντική τη διοργάνωση αυτού του επιστημονικού Συνεδρίου, αφού θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους συμμετέχουν να εμβαθύνουν σ’ αυτή την αξιόλογη μορφή τέχνης, καταγράφοντας παράλληλα την ιστορία και τα συναισθήματα των ανθρώπων των περιόδων στις οποίες επικεντρώνεται”.

Για το Θεατρολογικό Συνέδριο, που πραγματοποιείται σήμερα για πρώτη φορά, ο κ. Καδής είπε ότι “αποτελεί τη μεγαλύτερη επιστημονική συνάντηση που έγινε στον τόπο μας για το κυπριακό θέατρο και είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Γιάννη Κατσούρη, του καταξιωμένου μελετητή και συγγραφέα, που μέσα από τη σαραντάχρονη έρευνά του διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα και έθεσε τις βάσεις για επιστημονική μελέτη της ιστορίας του κυπριακού θεάτρου”.

Όπως είπε ο Υπουργός Παιδείας, στο Συνέδριο αυτό συμμετέχουν πολλοί ομιλητές με εξειδικευμένες γνώσεις από την Κύπρο και την Ελλάδα, οι παρουσιάσεις των οποίων θα καλύψουν ένα μεγάλο φάσμα ενοτήτων.

Πρόσθεσε ότι “η πλούσια θεματολογία, η οποία αφορά το θέατρο από την Αναγέννηση και μετέπειτα, τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των άλλων κοινοτήτων του νησιού μας, αναμφίβολα θα φωτίσει πολλές άγνωστες πτυχές του κυπριακού θεάτρου, που θα φανούν χρήσιμες στους νέους μελετητές του χώρου”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα