Κ.Ε.: Δεν διακόπτονται οι έρευνες στην ΑΟΖ λόγω συνομιλιών

Το μήνυμα ότι δεν τίθεται θέμα διακοπής των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ερευνών εντός της κυπριακής ΑΟΖ λόγω των συνομιλιών έστειλε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, στον απόηχο σχετικών ψιθύρων των τελευταίων ημερών.

Μιλώντας στις «Τομές στα Γεγονότα» του Σίγμα και κληθείς να σχολιάσει σχετικές καταγγελίες του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργου Λιλλήκα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ο ενεργειακός μας σχεδιασμός συνεχίζεται κανονικά και ότι οι όποιοι ψίθυροι διαψεύδονται από τα γεγονότα.

Ενδεικτικά, τόνισε ότι η επίσκεψη Νετανιάχου της ερχόμενη Τρίτη, κατά την οποία θα συζητηθούν και θέματα ενέργειας, διασκεδάζει τις όποιες ανησυχίες. «Όλα προχωρούν όπως είχαν σχεδιαστεί», τόνισε.

Παράλληλα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι η εν λόγω επίσκεψη, λίγο μόλις καιρό μετά το ταξίδι Αναστασιάδη στο Ισραήλ, καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο σχέσεων μεταξύ Λευκωσίας – Τελ Αβίβ.

Αναφορικά με την αυριανή συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί, ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι ο Πρόεδρος είναι κατάλληλα προετοιμασμένος. Διέψευσε τα όσα καταγγέλλουν κόμματα του κέντρου περί ελλιπούς ενημέρωσης των τεκταινόμενων στις διαπραγματεύσεις, έκανε λόγο για άνευ ουσίας διαπραγμάτευση και κάλεσε σε ενότητα και ομοψυχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα