Κατεβαίνει με το ΔΗΚΟ ο Χρίστος Τσίγκης

Ανατροπή στον χάρτη των ψηφοδελτίων του ΔΗΚΟ προκύπτει με την υποψηφιότητα του Χρίστου Τσίγκη στην Επαρχία Λευκωσίας, ο οποίος παλαιότερα είχε αρνηθεί την πρόταση του Προέδρου του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου προκειμένου να περιληφθεί το όνομά του. Στην ανακοίνωσή του, προτάσσει ως βασικό λόγο της απόφασής του τη δέσμευση, την αφοσίωση αλλά και το χρέος που νιώθει απέναντι

στον κόσμο του ΔΗΚΟ, το κόμμα μέσα στο οποίο, όπως επισημαίνει, μεγάλωσε και αναδείχθηκε πολιτικά. Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι ο ίδιος δεν ασπάζεται τις προσωπολατρίες ή τις συμπεριφορές υποτέλειας και δεν υιοθετεί «το μηδενισμό στο βωμό της αντιπολιτευτικής προσέγγισης, όπως ούτε την εξ αποστάσεως κριτική».

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή:

«Μετά από πολύ προβληματισμό αποδέχτηκα την πρόταση του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο του Κόμματός μας ως υποψήφιος βουλευτής στην επαρχία Λευκωσίας.

Στην απόφαση μου αυτή, με οδήγησαν η δέσμευση και η αφοσίωση μου προς τον κόσμο του Δημοκρατικού Κόμματος, που με τίμησε επανειλημμένα στο παρελθόν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη του.

Στα δεκαπέντε και πλέον χρόνια ενεργούς εμπλοκής μου στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας, δεν έλειψα ποτέ από κανένα αγώνα. Και γι’ αυτό αποφάσισα να συμμετέχω και στην επόμενη μάχη, με αξιοπρέπεια και ήθος, για το καλό του Κόμματος στο όποιο μεγάλωσα και αναδείχθηκα πολιτικά.

Έχοντας πίστη στις αρχές και αξίες που το Κόμμα μας παραδοσιακά πρεσβεύει, ευελπιστώ ότι με τη στήριξη των μελών και των ψηφοφόρων μας, μπορώ να έχω φωνή και να διαδραματίσω ρόλο εντός της Βουλής των Αντιπροσώπων και όλοι μαζί να ξεπεράσουμε εσωστρεφείς διενέξεις και ξεπερασμένες νοοτροπίες και πρακτικές τις οποίες δεν δίστασα κι εγώ ο ίδιος να στηλιτεύσω.

Χωρίς να είμαι αγνώμων σε πρόσωπα και καταστάσεις, είχα και έχω πάντα ως γνώμονα μου την ενότητα, την ελευθερία του λόγου καθώς και την ποικιλομορφία απόψεων και όχι την περιθωριοποίηση τους. Είχα και έχω προτιμήσεις, τις οποίες στήριξα με εντιμότητα και σθένος, τόσο σε εσωκομματικό όσο και σε πολιτειακό επίπεδο, ως τις εκάστοτε συλλογικές αποφάσεις του Κόμματος.

Γι’ αυτό, πιστεύω πως έχω κερδίσει το δικαίωμα οι αποφάσεις μου να γίνονται σεβαστές.

Την πολιτική την αντιλαμβάνομαι ως μια συνεχή και μάχιμη διεκδίκηση, ως διαδικασία κατάθεσης τεκμηριωμένων θέσεων και εποικοδομητικών απόψεων, που μπορούν να έχουν αποτελέσματα για το καλό της κοινωνίας και της καθημερινότητας του κόσμου. Την αντιλαμβάνομαι όμως και ως μια προσπάθεια ανατροπής των σημερινών δεδομένων και κατεστημένων που έχουν οδηγήσει τους συμπολίτες μας σε απαξίωση και αδιαφορία.

Έχοντας πλήρη συναίσθηση όλων αυτών, πορεύτηκα όλα αυτά τα χρόνια ως στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος, ως Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Στροβόλου, ως Μέλος της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού, αλλά και ως επιχειρηματίας και ως άνθρωπος.

Δεν ασπάζομαι τις προσωπολατρίες ή τις συμπεριφορές υποτέλειας. Δεν υιοθετώ το μηδενισμό στο βωμό της αντιπολιτευτικής προσέγγισης, όπως ούτε την εξ αποστάσεως κριτική.

Συνεχίζω με φάρο μου την αρχή ότι το Δημοκρατικό Κόμμα δεν άνηκε, ούτε ανήκει σε κανένα, παρά μόνο στον κόσμο του και είμαι πεπεισμένος ότι ενωμένο το Κόμμα μας μπορεί να συνεισφέρει πολύ περισσότερα στις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης και της Βουλής των Αντιπροσώπων για το καλό της πατρίδας μας.

Ζητώ την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας στη μάχη για ανατροπή των δεδομένων και για την καλώς νοούμενη υπέρβαση. Οι πολίτες έχουν κρίση και σε αυτή προσβλέπω ταπεινά και αισιόδοξα».

Χρίστος Τσίγκης

Keywords
Τυχαία Θέματα