Κατέθεσε ο Α.Χρήστου:"Ακολουθήθηκαν κανονικά οι διαδικασίες"

Κλήθηκε σήμερα για κατάθεση για την υπόθεση ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ, ο Ανδρέα Χρήστου, μετά τις τελευταίες καταθέσεις Φαίδωνος και την εμπλοκή νέων ονομάτων στην πολύκροτη υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κος Χρήστου μετέβη για την κατάθεση του στις 9 το πρωί και η κατάθεση είχε διάρκεια μια ακριβώς ώρα.

Ο κος Χρήστου στην κατάθεση του αναφέρθηκε στη διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε για την κατακύρωση, στην εταιρεία

Helector, της προσφοράς για ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι ο κος Χρήστου δεν είχε καμιά καταγγελία εις βάρος του, απλά κλήθηκε για να ενημερώσει για τις διαδικασίες τις οποίες ακολουθήθηκαν την τότε περίοδο, καθώς ήταν Υπουργός Εσωτερικών τη δεδομένη περίοδο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κος Χρήστου στην κατάθεση του, για τη συγκεκριμένη προσφορά ακολουθήθηκε Νόμος περί Δημόσιων Προσφορών.

Το συγκεκριμένο έργο ήταν συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία τότε είχε κάνει και έλεγχο για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

Σε καμιά περίπτωση, τόνισε ο κος Χρήστου, δεν σημαίνει ότι αν υπήρχε άλλη πιο φτηνή προσφορά, θα έπρεπε να της δοθεί το έργο, καθώς πρώτα ανοίγει ο τεχνικός φάκελος. Για να δοθεί η προσφορά πρέπει να πληρεί η εταιρεία τις τεχνικές προδιαγραφές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι εταιρείες που είχαν κάνει πιο φτηνή προσφορά δεν πληρούσαν τις τεχνικές προδιαγραφές.

Σύμφωνα με πληροφορίες για καταθέσεις κλήθηκε και ο Λάζαρος Σαββίδης, τότε Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα