Κατερίνα Βρανά- Our funny girl!

Η Ελληνίδα κωμικός Κατερίνα Βρανά, μιλάει αποκλειστικά στο SigmaLife, γιατί είναι επίσημα ένα από τα πιο αστεία άτομα στον κόσμο, καθώς πέρασε στους ημιτελικούς του παγκόσμιου διαγωνισμού κωμωδίας «Laugh Factory».

Συγκεκριμένα, από τους 89 συνολικά Κωμικούς που ήταν υποψήφιοι στην πρώτη φάση, η Κατερίνα κατάφερε να περάσει στους ημιτελικούς και να βρίσκεται ανάμεσα στους 20 πιο αστείους κωμικούς του πλανήτη διεκδικώντας μια θέση στον τελικό.

Με αφορμή την πρόκριση της, είπαμε να την γνωρίσουμε καλύτερα.

Στο κάτω-κάτω θέλουμε να χαμογελάσει και λίγο το χειλάκι μας!

Ήταν

όνειρο ζωής για σένα να γίνεις κωμικός; Πως προέκυψε να ασχοληθείς με αυτό;

Από μικρή ήθελα να γίνω ηθοποιός και είχα πάντα μια ροπή προς τους κωμικούς ρόλους. Πήγα να σπουδάσω υποκριτική και θέατρο στην Αγγλία και εκεί ανακάλυψα τον κωμικό αυτοσχεδιασμό, το improv – που είναι τελείως άλλο πράγμα από το stand up comedy και το οποίο με οδήγησε σιγά σιγά μέσω improv shows και σκετσάκια κωμωδίας στο stand-up. Όταν λοιπόν ξεκίνησα να κάνω stand-up το 2009, ήρθε όλη η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων και έδεσε, κι έγινε ένα «κλικ».


Είναι αυτή η κύρια δουλειά σου;

Ναι!


Πέρασες στους ημιτελικούς του παγκόσμιου διαγωνισμού κωμωδίας “The Funniest Person In The World” που διοργανώνει το “Laugh Factory” και διεκδικείς τον τίτλο του πιο αστείου ατόμου στον κόσμο. Πόσο σημαντικός είναι για σένα αυτός ο τίτλος;

Καλά, προφανώς θα ήταν τέλειο να κερδίσω – το έπαθλο είναι 100.000 δολάρια! – αλλά και μόνο που με κάλεσαν να λάβω μέρος το θεώρησα τρελή τιμή! Την πρώτη φορά που έγινε αυτός ο διαγωνισμός το 2014, έλαβαν μέρος 32 κωμικοί. Φέτος, έλαβαν μέρος 89! Καταλαβαίνεις; ΟΓΔΟΝΤΑ ΕΝΝΙΑ. Σχεδόν τριπλασιάστηκαν! Είναι φανερό λοιπόν πρώτον το πόσο τιμή ήταν και μόνο που με επέλεξαν, αλλά και το πόσο χάρηκα που έφτασα στους τοπ 20. Paaaaaar-ty! Μου φτάνει που θα πάω Ελσίνκι να γνωρίσω και να διαγωνιστώ με κωμικούς απ’ όλον τον κόσμο. Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένη!


Ποιο στοιχείο του χαρακτήρα σου πιστεύεις πως σε βοήθησε να μπεις στο διαγωνισμό;

Μου είπαν ότι ήταν η σκηνική μου παρουσία και η ζωντάνια μου που τους κέρδισε (είμαι γυναιαιαιαιαιαικα του κεφιού και δεν υπολογίζω, έτσι τον βρίσκω τον καιρό, έτσι τον αααααρμενιιιζω)


Πώς μπορεί ο κόσμος να σε στηρίξει;

Αυτή την στιγμή πέρασα στους Ημιτελικούς. Για να περάσω στους τελικούς, θα μετρήσει 50% η δημοτικότητα του κλιπ που έχω online αυτή τη στιγμή και 50% η βαθμολογία των κριτών στην live παράσταση του Ημιτελικού στο Ελσίνκι στις 5 Δεκεμβρίου. Οπότε αν μπορείτε να πάτε στο www.voteforkaterina.com να παρακολουθήσετε το κλιπάκι, να πατήσετε την καρδούλα και αν σας άρεσε και θέλετε να το κάνετε share σε social media ώστε να το δει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται!


Τα βίντεο σου είναι στα αγγλικά. Η γλώσσα αποτέλεσε εμπόδιο στη δουλειά σου;

Περιέργως μου δημιούργησε πρόβλημα όταν πήγα να κάνω stand-up στα Ελληνικά. Μετά από τόσα χρόνια στην Αγγλία, όπου είχα ασχοληθεί με την κωμωδία μόνο στα Αγγλικά, με δυσκόλεψε πάρα πολύ να το προσαρμόσω και ν’ αρχίσω να σκέφτομαι στα Ελληνικά. Είναι πολύ διαφορετικές γλώσσες με πολύ διαφορετικούς ρυθμούς και εντελώς διαφορετική δομή.

Πόσο εύκολο είναι για ένα άτομα σαν εσένα να ζεις στην Ελλάδα; Θα ήθελες να ζούσες κάπου αλλού, όπως για παράδειγμα στη Φινλανδία, μία από τις πιο χαρούμενες χώρες της Γης;

Κοιτάξτε εμένα με βοηθάει το ότι είμαι μεταξύ Ελλάδας, Αγγλίας κι Αυστραλίας και δεν περνάω όλο μου τον χρόνο σε μία μόνο χώρα. Αυτήν την εποχή νομίζω ότι η Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη χώρα να ζει κανείς. Υπάρχει, βέβαια, ο εκπληκτικός καιρός και το απίστευτο φαγητό αλλά δεν φτάνει αυτό για να καλύψει το πόσο δύσκολη είναι η καθημερινή ζωή και πόσο σουρεαλιστικά είναι αυτά που συμβαίνουν. Τώρα για την Φινλανδία, τι να σας πω, δεν έχω πάει ποτέ οπότε δεν ξέρω αλλά εκτός από «πιο χαρούμενη χώρα στον κόσμο» έχει κι ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα. Οπότε αν αντέχεις το κρύο και το 6 μήνες σχεδόν νύχτα, 6 μήνες σχεδόν μέρα, μπορεί ν’ αξίζει τον κόπο. Άσε που υποτίθεται ότι από ‘κει είναι ο Άγιος Βασίλης.


Ποια τα 5 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει κάποιος κατά την άποψη σου, για να γίνει stand up comedian;

Πρέπει να θέλει πραγματικά να το κάνει, να έχει υπομονή, επιμονή και να μάθει να ακούει. Το κοινό, τους άλλους κωμικούς, τον εαυτό του. Και να αποκτήσει γερή αυτοκριτική.


Ισχύει αυτό που πολλοί λένε, πως τα άτομα με χιούμορ στην πραγματικότητα είναι και τα πιο μελαγχολικά;

Νομίζω το λένε κυρίως γι’ αυτούς που είναι κωμικοί, όχι για όποιον τυγχάνει να έχει χιούμορ, αυτό μάλλον θ’ ανέβαζε ανησυχητικά τα ποσοστά μελαγχολίας. Γενικά θα έλεγα ότι και βέβαια υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν το χιούμορ ως άμυνα εναντίον αρνητικών συναισθημάτων, αλλά όπως και με όλες τις γενικεύσεις, δεν είναι όλοι έτσι.


Έχεις θέσει κάποιους στόχους για το μέλλον;

Παγκόσμια Κυριαρχία. Γκετ ρέντι, μπίτσεζ!

Keywords
Τυχαία Θέματα