Χωρίς προβλήματα η υποβολή υποψηφιοτήτων στην Πάφο

Έντεκα υποψήφιοι Δήμαρχοι και για τους τέσσερις Δήμους της Επαρχίας Πάφου υπέβαλαν σήμερα την υποψηφιότητά τους.

Μετά το πέρας της υποβολής των υποψηφιοτήτων, η Έφορος Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου, Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε πως σήμερα υποβλήθηκαν υποψηφιότητες για τις Δημοτικές Εκλογές και Σχολικές Εφορείες χωρίς να έχει παρατηρηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Η κ. Λάμπρου είπε πως για τους τέσσερις Δήμους Πάφου, οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ανέρχονται σε 29.063 άτομα, εκ των οποίων οι 4.976 είναι

κοινοτικοί. Είπε ακόμα πως στον Δήμο Πάφου αυξάνεται ο αριθμός των συμβούλων από 18 σε 20, λόγω της αύξησης των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι καταβάλλουν παράβολο 1000 ευρώ και τα υπόλοιπα μέλη 100 ευρώ.

Εάν, συνέχισε, έχουν εξασφαλίσει το 1/5 των εγγεγραμμένων ψήφων, τότε επιστρέφεται το παράβολο στους Δημάρχους. Επίσης και στα υποψήφια μέλη αν εξασφαλίσουν το 1/3 των εκλογικών μέτρων, τότε επιστρέφεται το παράβολο.

Σημειώνεται ότι στον Δήμο Πάφου, σύμφωνα με την κ. Λάμπρου, οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι είναι 19.405 εκ των οποίων κοινοτικοί 3.130, στον Δήμο Γεροσκήπου 4.799, εκ των οποίων 307 κοινοτικοί. Εξάλλου, στον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι 2.109, εκ των οποίων οι 547 κοινοτικοί και τέλος στο Δήμο Πέγειας 2.750 ψηφοφόροι, εκ των οποίων 992 κοινοτικοί.

Επίσης η κ. Λάμπρου ανέφερε πως ο αριθμός ψηφοφόρων στις κοινότητες ανέρχεται σε 29.349 ψηφοφόρους, εκ των οποίων οι 3.130 κοινοτικοί.

Oι διεκδικητές

Στον μεγαλύτερο Δήμο της Επαρχίας Πάφου - στον Δήμο Πάφου, δύο είναι οι διεκδικητές μετά την απόσυρση του αντιδημάρχου Πάφου Μάκη Ρουσή, οι Άκης Χρυσόμηλος και Φαίδωνας Φαίδωνος.

Τον Φαίδωνα Φαίδωνος υποστηρίζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός και το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία πολιτών, ενώ τον Άκη Χρυσόμηλο το ΑΚΕΛ, η ΕΔΕΚ, το ΔΗΚΟ και η Συμμαχία Πολιτών.

Τον κ. Φαίδωνος προτείνει ο Πανίκος Παπαγεωργίου και υποστηρίζει η Φωστήρα Κωνσταντίνου, ενώ τον κ. Χρυσόμηλο προτείνει ο Γιώργος Κοτσώνης και υποστηρίζει η Αίγλη Γαλατοπούλου.

Μετά το πέρας της υποβολής της υποψηφιότητας του, ο Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως διεκδικεί μια νέα θητεία μετά από 22 μήνες συμπληρωματικής θητείας την οποία έχει διανύσει. Η Πάφος αλλάζει, η Πάφος έχει μπει σε μια τροχιά προόδου, και διεκδικεί το αξίωμα του Δημάρχου με ένα ξεκάθαρο στόχο και σκοπό να διασφαλιστεί αυτή η πορεία προς τα εμπρός, ώστε όλοι μαζί να κτίσουμε την Πάφο που της αξίζει. Η Πάφος - όπως είπε- “μπορεί να δημιουργήσει, έχει εσωτερικές δυνάμεις που αξιοποιώντας και αναδεικνύοντάς την μπορούμε τα επόμενα χρόνια να καμαρώσουμε μια πόλη, η οποία σε πλήρη δημιουργία και πρόοδο θα υπηρετεί τον πολίτη, τις γενεές που ζουν στην Πάφο”.

O κ. Φαίδωνος υπενθύμισε πως η Πάφος σε λίγες μέρες θα είναι η ΠΠΕ, σημειώνοντας πως αυτό το μεγάλο επίτευγμα για την πόλη μας θα το αναδείξουμε ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια του 2017. Η Πάφος, κατέληξε, θα ακτινοβολήσει σε όλη την Ευρώπη, αντάξια ακτινοβολίας στη μακραίωνη και πολύχρονη ιστορία την οποία έχει η κοινωνία και ο κόσμος που ζει σ’ αυτόν τον τόπο.

Ο υποψήφιος για τη Δημαρχία της Πάφου Άκης Χρυσόμηλος ανέφερε πως με “βαθύ αίσθημα ευθύνης και με μοναδικό γνώμονα την αγάπη προς την Πάφο, διεκδικεί τη δημαρχία της Πάφου ως ανεξάρτητος Δήμαρχος”.

O κ. Χρυσόμηλος είπε πως μαζί μπορούμε να θέσουμε τις προϋποθέσεις να επιτύχουμε για την Πάφο αυτά που δικαιούται. Πρόσθεσε επίσης πως έχει εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών και αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τις προσδοκίες τους. Είπε τέλος πως το όνειρό του είναι να καταστεί η Πάφος, Δήμος των δημοτών.

Δήμος Γεροσκήπου

Στον δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο της Επαρχίας Πάφου, στον Δήμο Γεροσκήπου τρεις υποψήφιοι υπέβαλαν υποψηφιότητα, ο Μιχάλης Παυλίδης που υποστηρίζεται από το Δημοκρατικό Συναγερμό, τη Συμμαχία Πολιτών τους Οικολόγους και την Αλληλεγγύη, ο Γιαννάκης Μαλλουρίδης που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ και ο Ανδρέας Σιήκκης που υποστηρίζεται από την ΕΔΕΚ.

Τον Μιχάλη Παυλίδη προτείνει ο Ντίνος Μαλέκος και υποστηρίζει ο Λάκης Ζινιέρης, τον Γιαννάκη Μαλλουρίδη προτείνει ο Νίκος Αθηνοδώρου και υποστηρίζει ο Νίκος Ασπρομάλλης και τον Ανδρέα Σιήκκη προτείνει ο Χριστοφή Βαρνάβα και υποστηρίζει η Χριστιάνα Κούπανου.

Μετά το πέρας της υποβολής της υποψηφιότητας του, ο Μιχάλης Παυλίδης ανέφερε πως κίνητρα του είναι η έγνοια και η αγάπη του για τον Δήμο Γεροσκήπου. Επαναδιεκδικώ, συνέχισε, το αξίωμα του Δημάρχου Γεροσκήπου.

Είπε ακόμη πως πριν πέντε χρόνια ανέλαβε ένα Δήμο υπό κατάρρευση και σήμερα επαναδιεκδικεί ένα Δήμο με οικονομική ευρωστία, με σκληρή δουλειά που έχει παρουσιάσει ένα αξιόλογο έργο. Πρόσθεσε πως έχουν γίνει αρκετά και έχουν δρομολογηθεί άλλα μικρά και μεγάλα έργα. Ο κ. Παυλίδης είπε πως η Γεροσκήπου έχει γίνει ένας Δήμος με όλους για όλους τους δημότες, προσθέτοντας πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια όλους τους συμπολίτες του.

O Γιαννάκης Μαλλουρίδης ανέφερε πως με εκτίμηση στους δημότες Γεροσκήπου υπέβαλε την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του για τη Δημαρχία. Πρόσθεσε πως η υποψηφιότητά του είναι ανεξάρτητη και απευθύνεται στους δημότες χωρίς καμία διάκριση ιδεολογική, κοινωνική και οικονομική. Κάλεσε τους δημότες Γεροσκήπου να υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του και δεσμεύτηκε να δικαιώσει τις προσδοκίες τους.

Ο υποψήφιος για τη Δημαρχία της Γεροσκήπου Ανδρέας Σιήκκης ανέφερε πως αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός να εκλέγει και να εκλέγεται, σημειώνοντας πως από τα 17 χρόνια της υπηρεσίας του στον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, σαν δημοτικός σύμβουλος και σαν αντιδήμαρχος, εκτιμά ότι έχει τις προϋποθέσεις να λειτουργήσει σωστά και υπεύθυνα έναντι των δημοτών του για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία της Γεροσκήπου.

“Δεν δεσμεύομαι, δεν υπόσχομαι, αλλά εγγυούμαι να κάνω στη Γεροσκήπου έργα, αυτά που λείπουν ή που έλειψαν τα τελευταία 5 χρόνια”, είπε.

Δήμος Πέγειας

Για τον Δήμο Πέγειας υποψηφιότητα υπέβαλαν ο νυν Δήμαρχος Πέγειας Νεόφυτος Ακουρσιώτης, ο Παντελής Χάρπας που υποστηρίζεται από το Δημοκρατικό Συναγερμό και την Αλληλεγγύη και ο Μαρίνος Λάμπρου που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ την ΕΔΕΚ, τη Συμμαχία Πολιτών και τους Οικολόγους.

Τον Νεόφυτο Ακουρσιώτη προτείνει ο Σάββας Παττακός και υποστηρίζει η Χρύσω Ακουρσιώτη, τον Παντελή Χάρπα προτείνει ο Σταύρος Παντελίδης και υποστηρίζει η Χριστίνα Αναστασίου και τον Μαρίνο Λάμπρου, προτείνει ο Ανδρέας Ψαλτάς και υποστηρίζει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Μιλώντας μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του ο Νεόφυτος Ακουρσιώτης ευχήθηκε σε όλους καλές επιτυχίες και εξέφρασε την ελπίδα οι δημότες και στους τέσσερις Δήμους να επιλέξουν το καλύτερο και να κερδίσει ο καλύτερος. Ευχήθηκε, τέλος, όπως ο προεκλογικός αγώνας κυλήσει ομαλά.

Ο υποψήφιος Παντελής Χάρπας, που υπέβαλε την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του για τον Δήμο Πέγειας, ανέφερε πως γνωρίζει τα προβλήματα του Δήμου του και είπε πως έχει τον χρόνο και τη διάθεση να εργαστεί σκληρά για το καλό του Δήμου. Στις 18 Δεκέμβρη κάλεσε τον δημότη της Πέγειας να πάει να ψηφίσει ελεύθερα χωρίς παρεμβάσεις.

Εξάλλου ο Μαρίνος Λάμπρου, μιλώντας μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του, είπε πως σκοπός του είναι η αλλαγή στην Πέγεια για μια νέα αρχή. Πάνω από όλα, συνέχισε, θέλω να υπάρχει πρόοδος, ευημερία και ίση μεταχείριση προς όλους τους δημότες. Ευχήθηκε, τέλος, η ανάκαμψη να έρθει σύντομα.

Πόλη Χρυσοχούς

Στον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς, με τον μικρότερο σε αριθμό ψηφοφόρων Δήμο, υποψηφιότητα υπέβαλε ο Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως που υποστηρίζεται από το Δημοκρατικό Συναγερμό, το ΑΚΕΛ και τη Συμμαχία Πολιτών, ο Γιώτης Παπαχριστοφή και ο Σταύρος Ιακωβίδης που υποστηρίζεται από το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ. Ψήφο κατά συνείδηση προτείνει στους ψηφοφόρους της για τον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς η Αλληλεγγύη, ενώ το Κίνημα Οικολόγων –Συνεργασία Πολιτών δεν έλαβε καμία απόφαση για τον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς.

Τον Άγγελο Γεωργίου Οδυσσέως προτείνει ο πρώην Δήμαρχος Χρυσόστομος Κυριάκου και υποστηρίζει ο επιχειρηματίας Λούης Γεωργίου.

Τον Γιώτη Παπαχριστοφή προτείνει ο Νεοφύτου Ανδρέας και υποστηρίζει ο Χριστάκης Γκλάβαρης και τον Σταύρο Ιακωβίδη προτείνει ο Ηλίας Μυριάνθους και υποστηρίζει ο Δημήτρης Ταμαμουνάς.

Σε δηλώσεις του ο Άγγελος Οδυσσέως κάλεσε τους συνδημότες του να συστρατευθούν μαζί του και να συνεχίσουν τον όμορφο αγώνα που ξεκίνησαν και ανέδειξαν την πόλη ακόμη πιο ψηλά. Δημιουργήσαμε, είπε, ένα Δήμο που θα έχει στο κέντρο και τη φροντίδα του ανθρώπου, και δεσμεύτηκε να βελτιώσει τις υποδομές και την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Ο υποψήφιος Γιώτης Παπαχριστοφή ανέφερε πως στόχος του είναι η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των συνδημοτών του. Έχω, είπε, εμπιστοσύνη στην κρίση των συμπολιτών μου και είμαι αισιόδοξος για το αίσιο αποτέλεσμα.

Τέλος ο υποψήφιος Σταύρος Ιακωβίδης σε δηλώσεις του ανέφερε πως "όλοι μπορούμε να πάμε την πόλη μπροστά, να κάνουμε μια νέα πόλη χρυσάφι".

Σημειώνεται πως στις 21 Νοεμβρίου θα γίνει η υποβολή υποψηφιοτήτων για κοινότητες. Στις 2 Δεκεμβρίου θα υπάρξει Διάταγμα Υπουργού Εσωτερικών για την υποδιαίρεση των εκλογικών τμημάτων και τον καθορισμό των εκλογικών κέντρων, ενώ στις 9 Δεκεμβρίου θα γίνει Δημοσίευση Γνωστοποίησης για την κατανομή των εκλογέων στα εκλογικά κέντρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα