Κατατέθηκε η πρώτη αίτηση για διαγραφή φύλου στην Ελλάδα

Κατατέθηκε σήμερα, στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, το πρώτο αίτημα πολίτη να μην αναγράφεται στην ταυτότητά του ανδρικό ή γυναικείο φύλο.

Ο Jason – Αντιγόνη, όπως αυτοπροσδιορίζεται ο πολίτης, ζητά επισήμως να διαγραφεί το φύλο από τη ληξιαρχική πράξη γέννησης, αλλά και την προσθήκη ονόματος στην ταυτότητα που να μην υπάγεται στο δίπολο των φύλων (άρρεν ή θήλυ).

«Από μικρό παιδί δεν ένιωθα ότι ταιριάζω στο φύλο με το οποίο ετεροπροσδιοριζόμουν, δηλαδή το ανδρικό. Ούτε όμως ένιωθα κορίτσι. Η συμπεριφορά, τα γούστα μου, οι ασχολίες

μου δεν σχετίζονταν με τα στερεότυπα γύρω από το έμφυλο δίπολο. Μου άρεσε να παίζω με κούκλες. Τώρα πια ντύνομαι με όλων των ειδών τα ρούχα, ακόμη και με φορέματα. Χρησιμοποιώ ουδέτερη αντωνυμία, αλλά και το όνομα Αντιγόνη μαζί με το δοσμένο μου όνομα, συστήνομαι δηλαδή ως εξής: «Είμαι το Jason-Αντιγόνη» λέει σε σχετικό του σημείωμα στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνεται ότι ο νόμος που πέρασε πρόσφατα για τη δυνατότητα αλλαγής φύλου στην ταυτότητα δεν δίνει επιλογή ο πολίτης να δηλώσει «ουδέτερο φύλο». Η υπόθεση θα συζητηθεί από το Ειρηνοδικείο και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες μέρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα